Balatonőszöd–Olaszliszka, hazugság–zsarnokság

Csókay András Dr.
2006. 11. 03. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bűn zsoldja a halál – olvashatjuk az evangéliumban Pál apostol szavait. És ez így van.
Demagógia lenne azt állítani, hogy a Balatonőszödön lebukott miniszterelnöki hazugságok közvetlen okozói az olaszliszkai kegyetlen és szörnyű tragédiának. De egy biztos: ahol hazugság van, ott a gátlástalanság, a zsarnokság erősödik. Ahol a kormány csalással, a nép teljes félrevezetésével, hazugsággal szerzi meg a hatalmat, ott az írni-olvasni nem tudó, az eltelt fél évszázadban erkölcsi nevelést nem kapó ember végső kilengései ilyen borzasztóak. Kiderült, hogy a balatonőszödi beszéd óta az utóbbi négy hétben több hasonló eset is történt, ahol a fékevesztett gonoszság emberéletet oltott ki. A „fehérgallérosok” bűnei kifinomultabbak, nem ilyen durván tetten érhetők. Nemrégiben leírtam, hogy az egészségügyi megszorítások hogyan vezetnek évi több száz vagy több ezer súlyos állapotú beteg idő előtti halálához, mivel a megfáradt humán és gazdasági erőforrásokból kifogyott személyzet a választható, de nem előírt beavatkozásokat nem képes már elvégezni. Ezek a beavatkozások pedig gyakran mégis sikert hozhatnának, emberek életét mentenék meg. Nyilván nem tetten érhető az egészségügyi megszorítások miatti halálozásnövekedésben az a fajta gyilkossági bűntény, mint Olaszliszkán, de a végeredmény ugyanaz. Értelmetlenül meghalt emberek, akiknek még feladatuk, küldetésük lett volna az életben.
A balliberális média is megdöbbenten tájékoztatott a makói szörnyű esetről, ahol egy 17 éves lányt gyújtott fel egy fiú, most meg a földrajztanárról, akit saját gyermekei előtt vertek halálra. Ezek a szörnyű bűntettek nyílegyenes következményei a társadalmunk Istentől való elfordulásának. Sajnos komoly szerepe van a balliberális médiának mindebben. Az, hogy valódi szabadság helyett a korlátlan szabadosságot hirdeti, gátlástalanná teszi az embereket. Ez aztán kulturális és civilizációs szinttől függetlenül teszi tönkre az erkölcsöt. Ahol a miniszterelnök a Szűzanyával gúnyolódik, ott minden előfordulhat. A megnyilvánulások különbözők. A miniszterelnök hazugságai és az agyonverések annyiban közösek, hogy ugyanarról a tőről fakadnak, az Istentől való elfordulástól. A liberális értelmiség nem akar börtönbe kerülni, ezért Istennek hátat fordító „szabadságát”, életét cselvetésekkel, hazugságokkal, a családi élet tönkretételével éli meg. Ahogy megyünk egyre lejjebb a civilizáció létráján, az eszközök egyre inkább eldurvulnak – ahogy azt látjuk. Ha a miniszterelnök és a kormány hazudhat, akkor a kulturáltsági szint alján álló, írni-olvasni nem tudó, primitív emberek indulatukban ütnek vagy felgyújtják a másikat. Kontroll nélküli élet, ami az igazság relativizálásának a következménye.
A balliberális média rossz értelemben vett szabadelvűsége így járul hozzá nap mint nap ezekhez a szörnyű eseményekhez. Igen, ők és kormányuk, mert 2002 tavaszán még rendben mentek a dolgok. Volt probléma, de a Magyarország nevű beteg elkerült az intenzív osztályról, és gyógyulófélben volt. Az eltelt négy év balliberális kurzusa óta újra az intenzíven vagyunk, és az állapot rohamosan romlik. A súlyos, életveszélyes betegeknél a tendencia mindig ijesztőbb, mint az aktuális állapot. Ezt tükrözi Balatonőszöd és Olaszliszka. Hol van Isten ilyenkor? – kérdezik sokan. Krisztus, Isten fia ott van a szenvedőkben. Ott volt a makói lányban, ott volt Olaszliszkán a földrajztanárban, ott volt Roger testvérben, amikor lelőtték, ott van a hazugságok miatt szenvedő magyar emberek lelkében. Ott van Afrikában, Európában, minden földrészen, minden szenvedőben. A megvertekkel, megalázottakkal együtt szenved, és átviszi őket a poklon, amit az embertársaik okoznak nekik. Se nyugatról, se keletről nem várhatunk csodát, forduljunk az ég felé, Krisztus felé és egymás felé, akkor kilábal országunk szörnyű erkölcsi helyzetéből, amelybe a balliberális kormány és médiája sodorta.

A szerző orvos

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.