A szurkoló dilemmája

Egyelőre nem tudom, júniusban bejutok-e a francia stadionokba, de a hétvégémet sikerült szétbarmolni.

Lukács Csaba
2016. 02. 07. 14:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken madarat lehetett volna velem fogatni: levelet kaptam az Európai Labdarúgó-szövetség, vagyis az UEFA jegyértékesítő csapatától, hogy az igénylésem sikeres volt, másodmagammal mehetek júniusban a franciaországi foci-Eb magyar érdekeltségű mérkőzéseire. Legkésőbb májusig postán küldik a jegyeket. Optimista típus vagyok, arra az esetre is igényeltem belépőt, ha a csapat továbbjutna a csoportból.

Nagy szerencsém volt, irdatlanul sokan szeretnék látni a mérkőzéseket. 111 970 igénylés futott be magyar részről, az alábbi bontásban: az első ellenfél, Ausztria ellen 7500 helyre több mint húszezer jelentkező, az utolsó, Portugália ellen megvívandó mérkőzésre pedig 11 ezer jegyre 39 ezer kérés. Azért hagytam a végére a második meccset, mert úgy tűnik, Izland ellen bízunk legjobban a győzelemben, ezért ezt szeretnénk a legtöbben a helyszínen is látni: 47 300 belépőt kértünk, de csak 11 ezret adtak.

Szombat este találtam egy hírt a neten, és megfagyott az ereimben a vér. A Nemzeti Sport Online ugyanis azt írta: az általam is használt bankban rendszerhiba történt, nem tudták leemelni a pénzt sokak számlájáról, ezért az UEFA törölte az igénylésüket és másokat sorsolt helyettük.

Megkérdezték a bankot is, a pénzintézet a lapnak a következő választ adta: „Az OTP Bank ügyfelei esetében a tranzakciók túlnyomó része rendben lezajlott, azonban a kisorsolt igénylések hat százalékában, összesen egy-két száz esetben az UEFA technikai okból nem tudta végrehajtani a terhelést. A sorsoláson kiválasztott ügyfelek további 30 százalékánál más jellegű akadály miatt hiúsult meg a tranzakció, például nem volt fedezet a számlán, alacsony vásárlási limit volt beállítva, illetve bizonyos esetekben lejárt kártyaadatokat adtak meg az ügyfelek. Az OTP Bank a kellemetlenségért elnézést kér, és mindent elkövet annak érdekében, hogy az UEFA-val együttműködve, partnere, az MLSZ segítségével megoldja a technikai okból fakadó, egy-két száz ügyfelet érintő problémát.”

Megnéztem az online bankszámlakivonatom, és nem látom a terhelést. (Gyakorlott netes vásárló vagyok, a számlámon volt bőven elegendő fedezet és nincs vásárlási limit.) Most ingyen megyünk a testvéremmel együtt a meccsre? Netán kisorsoltak, de a technikai probléma miatt később minket is töröltek? Ez esetben egy forgalmas bankfiókban fogok szeppukut elkövetni ria, ria, Hungária! Kiáltással!

A helyzetet bonyolítja, hogy némi zaklatott keresés után a telefonomban találtam egy eddig nem észlelt sms-t, mely szerint pár napja történt egy zárolás az UEFA jegyértékesítő csapata által. Ez bizakodásra ad okot – lehet, hogy még csak zárolták a pénzt, és az online számlakivonaton majd csak a valós terhelés után jelenik meg a kifizetés ténye.

Egyelőre nem tudom, júniusban bejutok-e a francia stadionokba, de a hétvégémet sikerült szétbarmolni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.