Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A propaganda áldozatai

Mintha a mai Magyarországon a pártok nem kis része már nem tudna gyűlölet nélkül létezni.

B. Molnár László
2017. 11. 17. 18:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintha a mai Magyarországon a pártok nem kis része már nem tudna gyűlölet nélkül létezni. Valakit állandóan célkeresztbe kell vonni, hogy a szavazótábort csatába hívják a 2018-as választás előtt.

A hírhedt plakáttörvény és a sajtó nagy részének bedarálása, felvásárlása óta a kormányzati propaganda jóval erősebben hat az emberekre. Főleg vidéken, ahol a helyi médiát szinte maradéktalanul bekebelezték. Migránsügyben sikerült olyan szintre emelni a gyűlölködést, hogy immár rendszeresen fordulnak elő esetek, amelyek minden józan gondolkodású embert megdöbbentenek. Vagy éppen megmosolyogtatnak – de ezek a mosolyok nem örömteliek. Számtalanszor történik olyan, ami egy szebb, békésebb világban legfeljebb kabarétréfák poénja lehetne, a jelen Magyarországán viszont a vakgyűlölet példáivá emelkedik. A zalai Esztergályhorvátiban – miután elterjedt, hogy a faluban menekülteket üdültetnének – már akkor bezárkóztak az ott élők, amikor egyetlen külföldi átutazott a településen. Később ugyanitt rendeletet is elfogadtak, miszerint bárki érkezik a településre, huzamosabb ott-tartózkodását kötelező védőoltásokhoz kötik. Az őcsényi őrület mindenki számára ismert, miként az is, hogy Orbán Viktor megerősítette: helyes, hogy indulatokkal válaszolt a község, helyes, hogy a magyar emberek ki merik nyilvánítani véleményüket.

Ezek után nem csodálkoztunk, amikor híre jött, hogy Kömlőn bejelentést kapott a polgármesteri hivatal, miszerint a falut ellepték a migránsok. Miután a település első embere a polgárőrökkel együtt végigjárta az utcákat, kiderült, szó sincs migránsokról, a szeretteiket gyászolni érkező idegeneket hitték menekülteknek. Egy falubeli is megkapta a bélyeget. Majd amikor Kömlőről egymás után olvashattuk a riportokat, kiderült, a sorosozás számszerűen is célt ért. A helybeliek fel voltak háborodva, hogy míg ők havi 54 ezret kapnak a közmunkában, a migránsoknak fejenként kilencmillió jár. Milyen jogon árulta el a hazát a Soros?

Ott tartunk, hogy egy vak művészembert, Weszely Ernőt azért inzultált két idős hölgy, mert a harmonikás a kérdésükre, kitöltötte-e már a nemzeti konzultációs ívet, elmondta, hogy nem, mivel kidobta a kukába. A két megdühödött nő nekiesett, megtépték, hálátlanoztak, migránsoztak, kerítéseztek, Soros-bérenceztek. Aztán jött Perbál, ahol ázsiai egyetemistákat néztek migránsnak. Eddig is jártak ott önkéntesek, senki sem kapta fel a fejét. Ma felkapja.

De nem mehetünk el a DK agymenése mellett sem. Ők Gyurcsány Ferenccel az élen a migránsok és Soros helyett a határon túli magyarok ellen uszítva remélnek több hívet szerezni maguknak. Aláírásgyűjtésbe kezdenek, hogy a választásokon ne szavazhassanak azok a magyarok, akik nem éltek az országban. Annak idején a 23 millió románnal ijesztgették a választókat, most nemzettársaink létező jogait csorbítanák meg, azért, mert a határon túliak többségében a mostani kormánypártokat támogatják. A DK szinte teljesen egyedül maradt a pártok és a civil szervezetek között az ötletével, ám félő, hogy a lakosság egy részénél, főleg a megélhetésüket féltő szegényebb rétegeknél beindítja mindez a sárgairigység-faktort.

Ami a legijesztőbb: a mindenhonnan ömlő gyűlölködés a gyermekekhez is eljutott. Vannak iskolák, ahol az alsósok is azt szajkózzák, hogy Soros a világ egyik legbefolyásosabb milliárdosa, és behozza a migránsokat. Viszont saját fülemmel hallottam azt is, amikor arról beszélgettek: nem értik, miért bántják az anyaországban élők a határon túliakat, mivel mindannyian magyarok vagyunk. A gyerekek tiszta lelkek, de a pártok már megtették az első lépéseket, hogy őket is bedarálják. Rajtunk áll, hogy beszippantja-e őket a sötét oldal. Ne hagyjuk, hogy ők legyenek a propaganda igazi áldozatai. Nekik a békés, gyűlöletmentes jövő zálogainak kell lenniük. Amíg el nem rontjuk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.