A pokol üstjét fűtő ördögi kohászok

Komáromi Zoltán DK-s háziorvos és Komlódi Gábor ügyvéd egymást hergelő vehemenciával tekerte a hülyeségbiciklit.

Bognár Zsolt
2021. 03. 27. 10:00
null
Forrás: YOUTUBE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A suszter maradjon a kaptafánál – tartja a mondás. Éppen ezért még véletlenül se szeretnék az orvostudományt érintő okoskodások tudálékos outsidere lenni. Nem török hazám tízmillió immunológusának babérjaira, nem akarok szakemberebb lenni a szakembereknél.

Az ATV stúdiójában nyilatkozó két meghívott mutatványa mellett azonban nem tudok szótlanul elmenni. Komáromi Zoltán DK-s háziorvos és Komlódi Gábor mindenhez értő ügyvéd olyan egymást hergelő vehemenciával tekerte a hülyeségbiciklit, hogyha egyszer majd ténylegesen a valóság falának ütköznek, akkor koppanásuk és kijózanodásuk valószínűleg hosszan tartó utókezelést fog jelenteni számukra.

Mi más is lehetett volna a téma, mint a kormány és annak tarthatatlan járványkezelése. Végtelenül fárasztó naponta végighallgatni a balos káoszkohászok gyűlölettől fűtött epeömléseit. Ott tartunk – miután mindannyian lyukra futottak már oltásellenességük népszerűség-növekedést nem hozó próbálkozásaival –, hogy kórusuk minden pacsirtája átállt arra a dallamra, hogy ők oltáspártiak.

Csodálom, hogy nem alapították még meg a Demokratikus Oltás Pártot, melynek vezetőségi helyeit mondjuk a DK-ból dezertáló Gyurcsány Ferenc és a minden pozícióra alkalmas Szabó Tímea mellett az írásomban említett két úriember is – akár előválasztás nélkül – betölthetné. De a viccet félretéve, ejtsünk néhány szót a két káoszkohászról, Komáromi és Komlódi urakról, a valódi kohászoktól sűrű elnézést kérve.

Mindketten azon szörnyülködnek, hogy kórházainkban már négyórás gyorstalpalóval képeznek munkatársakat a járványhelyzet munkaerő-kapacitásának bővítésére. Na, itt álljunk meg egy pillanatra! Tudomásom szerint az egész világon járványügyi vészhelyzet van. Érthetőbben fogalmazva: háború zajlik, amelyre nem a békeidőszakban megszokott szabályok érvényesek. Háborúban behatárolt egy ország képzett és hadra fogható katonáinak száma. Azonfelül a legvégső esetekben a segítő kézhez idő hiányában nem szükségeltetik gyorstalpaló, csak empátia, szándék és tettrekészség. A járvány pusztít és nem válogat, támadásakor nincs arra mód, hogy a szomszédos országok segítségét kérjük, hiszen mindenhol orvos- és személyzethiánnyal küzdenek.

Azt a vádat sulykolni, hogy a járvány tombolása idején hazánkban azért nincsen elég szakember és kiszolgálószemélyzet, mert ,,a Zorbán nem gondoskodott róla”, ez egysze­rűen rosszindulatú prekoncepció. Bármely ország nem világjárványra, hanem békeidőre tervez orvost, ápolót, mindazt, amit megkövetel az egészségügy. Előre nem jelzett háborúra nem lehet felkészülni. Olyan méretű világjárványra pedig végképp nem, amihez hasonló száz éve nem sepert végig bolygónkon. Akik úgy tesznek, mintha ezzel nem lennének tökéletesen tisztában, azok csak lelketlen káoszkohászok. Szétnézve a baloldali palettán, ezeknek se szeri, se száma. Talán ismerik a mondást: szükség törvényt bont. Most sajnos ilyen időket élünk, akár tetszik, akár nem.

Hogy is fejezte ki magát Komáromi doktor? Az este hat óra után érkező diszpozíciók miatt alig képes másnapra kiértesíteni oltandó pácienseit. Ha Komáromi doktornak az a legfőbb érve a kormány munkájának tarthatatlanságára, hogy a délután megküldött oltási rend esetén mi van akkor, ha ő épp délelőttös műszakban van, erre szomorúan és elképedve csak azt tudom mondani, hogy háborúban a támadók nem szokták megkérdezni, hogy délelőtt vagy délután ­támadhatnak-e, és helyzet esetén a védők se szoktak egyik oldalukról a másikra fordulni az ágyukban arra hivatkozva, hogy épp nincsenek szolgálatban. Akkor talpon kell lenni, és nem a délelőtti vagy a délutáni műszakról pityeregni.

Nem vagyok hatósági személy, sem az operatív törzs tagja, de az az önsajnáltató megjegyzése minden képzeletet felülmúl, hogy azért kapna ötmilliós büntetést, mert ezzel fenyegetik, ha nem olt hétvégén. Amennyiben bizonyítható tény, hogy azért nem tud oltani, mert nem kapott oltóanyagot, akkor ennek a szankciónak a végrehajtását talán ő se gondolja komolyan. Büntetni akkor szükséges, ha ott az oltóanyag és azt nem adja be a származási hellyel kapcsolatos fenntartásai miatt. Szerintem ez az érvelésem még Komáromi doktor számára is követhető. Persze a rettegése belesírva a kamerába hergelésnek tökéletes, de ami nagyobb baj, hogy erre vevők is vannak. Az a csúsztatása pedig, hogy egy előzetes beszélgetésben nem tagadta a keleti vakcinák hatásosságát, egyszerűen nem igaz. A riporteri felvetésre, miszerint ,,bármilyen vakcina jobb, mint a betegség”, a válasza úgy szólt, hogy ,,én ezzel vitatkozom”.

Azért, hogy ezt a ráégett szégyent enyhítse, most kármentésként azt hozta szóba Krug Emíliánál, hogy van olyan vakcina, amit nem lehet szívbetegeknek beadni. Komáromi úr! Mutassa meg nekem, hogy Simon Andrásnál tett nyilatkozatában a szívbetegekre való utalás hol hangzik el a keleti vakcinákkal kapcsolatban, mert én nem találom, és anélkül csak mosakodást látunk, ahol ön a szerecsen.

Komlódi ügyvéd úr, amikor már-már lankadna a figyelem, ráerősít, hogy a kormány csak takarózik azzal, hogy a beadott oltások számában vezető helyen állunk. Kedves ügyvéd úr, a vírussal kapcsolatos statisztikák csak nézőpont és kiindulópont kérdései. Mondjuk kétmillió vakcina hazánkba való beérkezésének pillanatában a még felhasználatlan vakcinák számának statisztikája lakosságarányosan siralmas, de mihelyst beadják azokat, abban a pillanatban élre ugrik az ország mutatója. Miért nem képes se ön, se a többi káoszkohász félretenni az Orbán Viktor iránti féktelen ellenszenvét, legalább a járvány lecsengéséig?

Az oltás iránt bizalmat szavazók száma hatalmas emelkedést mutatna, ha nem a ,,vádold ellenségedet azzal, amit te magad követsz el” jegyében élnék minden percüket. A kormány munkáját illetően ne negatív jelzőik osztogatásában, hanem önmérsékletük tanúsításában jeleskedjenek! Annak megítélését pedig, hogy ki a dilettáns, amit a DK-s úr a kormánnyal szemben oly előszeretettel pufogtat, azt bízzuk hazánk polgáraira. Az önök elenyésző, ámbár kétségtelenül hangos bekiabálásainak legyenek ők az indikátorai.

Meggyőződésem szerint nincsenek tarthatatlan állapotok az egészségügyben, egyszerűen csak rendkívüli vészhelyzet van, amit országunk kormánya és a világ összes országa a képességei legjavát adva próbál saját hatáskörében becsülettel kezelni. Kérem, tételezzék fel segítő szándékukat és ne fűtsék tovább ördögi színjátékuk izzó kohóját.

A szerző színművész

A borítóképen: Komáromi Zoltán

Forrás: YouTube

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.