idezojelek

A zsidózó Gyöngyösi a bizonyíték, hogy a vér nem válik vízzé

A Jobbik néppárttá válása egy nagy hazugság volt mindig is.

Turai János avatarja
Turai János
Cikk kép: undefined
Fotó: Purger Tamás

A Jobbik néppárttá válása egy nagy hazugság volt mindig is, még akkor is, ha David Pressman megpróbálta egy széderestének álcázott vacsora ürügyén együtt tartani antiszemita és zsidó vendégeit.

Most kiderült: Gyöngyösi cionista bérencnek, a lubovicsi szekta foglyának nevezte Magyarország miniszterelnökét, Orbán Viktort. De vannak ám nagy megbocsátók, akik ennek a förtelmes társaságnak mindent elnéznek! 

Ilyen Radnóti Zoltán főrabbi, aki szerint ha minden szélsőjobboldali olyan utat járna be, mint Gyöngyösi Márton, akkor „a világban béke lenne”.

Kedves főrabbi úr! Megpróbálom értelmezni az ön megbocsátó, „jótékony” kijelentéseinek lényegét, hogy kikkel olyan nagylelkű. Emlékeztetem, hogy 2023. június 29-én ön és kenyéradó gazdája, Heisler András volt elnök úr társaságában egy komplett budapesti különítménnyel megjelentek Vácon. Segítségére sietve Matkovich Ilona szivárványszínű polgármesternek, aki az Emlékek a váci zsidóság életéről és sorsáról című kiállítást nyittatta meg önökkel. A kiállítást a zsinagóga helyett a művelődési ház emeleti folyosóján rendezték meg, kizárva onnan hitközségünket, a meghívók ugyanis a rendezvény után érkeztek meg. Idézet a Vác és környéke portálról: „Radnóti a Fidesz által behálózott, magát zsidó vezetőnek beállító személy, Turai János tevékenységét is kontextusba helyezte: nem tudnak tevékenységéről a jelentősebb zsidó szervezetek.”

Igen tisztelt főrabbi úr, az ön felmenőit nem ugyanaz a fasiszta, antiszemita gépezet pusztította el, mint az enyéimet, amely gépezet ma élő képviselőit most ön mentegetni próbál a megbocsátás hangján, engem és a váci hitközséget pedig porig alázni? Engem és édesanyámat egy dél-alföldi katolikus zárda épületében rejtegettek apácák, és ön hétévesen nem élt át olyan traumákat, amikor megjelentek nálunk állig felfegyverzett fasiszta különítményesek. 

Életkoránál fogva Radnóti csak a történelemkönyvek lapjaiból értesülhetett a Gyöngyösi-féle egyedek fasiszta elődeinek cselekedeteiről, a vidéki zsidóság szinte teljes kipusztításáról. És szégyen, hogy személyes lejáratóakcióit mindenféle következmény nélkül megtehette, belegázolhatott egy hitközség és személyem becsületébe. 

Engem egyetlen párt sem hálózott be, viszont én nem tartom Radnótit tanítómnak, hitéleti vezetőmnek, de örüljünk együtt annak, hogy Magyarország kormánya – egyedül Európában – mindenkor megvédi zsidó polgárait, csakúgy, mint mindenki mást is.

Turai János holokauszttúlélő, a Váci Zsidó Hitközség elnöke

Borítókép: Gyöngyösi Márton (Fotó: Purger Tamás)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.