Három bohóc Tarlóssal szemben

A Fidelitas, mint Magyarország legnagyobb és legjobban szervezett politikai ifjúsági szervezete több módon is kiveszi részét a választási kampányból.

Fekete Dávid 
2019. 09. 30. 8:00
null
Önkormányzat 2019 - Budapest nem cirkusz! címmel indít plakátkampányt a Fidelitas Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az önkormányzati választás keretében, október 13-án dönthetünk arról, hogy kik vezessék városainkat, kisebb-nagyobb településeinket a következő öt évben. Nekünk, jobboldali fiataloknak különösen fontos feladatunk, hogy megalapozott és jó döntést hozzunk október 13-án.

A Fidelitas mint Magyarország legnagyobb és legjobban szervezett politikai ifjúsági szervezete, több módon is kiveszi részét a választási kampányból. A Fidesz–KDNP színeiben 150 aktív tagunk kapott lehetőséget az ország közel száz településén, így húsz budapesti kerületben s mintegy nyolcvan további településen lesz fidelitasos polgármester-, illetve képviselőjelölt. A fővárosban és sok nagyvárosban egyéni képviselői körzetekben méretik meg magukat a fiatal jelöltek.

Szinte minden megyei önkormányzati listán van befutó helyen aspiránsunk. Számukra olyan szórólapokat is biztosítottunk, melyet a kampányban a mozgósításban felhasználhatnak, s azon a Fidelitas egykori vezetői (Rogán Antal, Szijjártó Péter és Gyürk András) ajánlják a választók figyelmébe a fiatal jelölteket.

A politikai utánpótlás képzéséért is felelős szervezetként büszkék vagyunk arra, hogy számtalan olyan jelölt is indul az önkormányzati választáson kormánypárti színekben, akik a Fidelitas keretében kezdték meg politikai pályafutásukat. Ebből a szempontból az önkormányzati választás kiemelten fontos szervezetünk számára: tagjaink általában a helyi közgyűlésekben kezdik meg közéleti tevékenységüket szakbizottságok tagjaiként, illetve helyi képviselőként.

Országszerte több mint kétezer aktivistával segítjük a Fidesz–KDNP polgármester- és képviselőjelöltjeit, közreműködünk a támogatói ajánlások gyűjtésében, a választókkal történő kapcsolattartásban, a plakátragasztásban, továbbá készülünk a mozgósításra is.

Tesszük ezt azért, mert hiszünk azokban a polgári oldalhoz tartozó településvezetőkben, akik már bizonyították alkalmasságukat és Magyarország kormányával való együttműködésüket az egyes települések jövőjében.A magyar fiatalok számára fejlődő, élhető lakókörnyezetet kínáló települések megtartása és további fejlesztése a tétje a mostani választásnak, igaz ez a hazai települések mindegyikére, azok lakosságszámától függetlenül. Az elmúlt időszakban Budapest a nemzet fővárosaként kiemelt fejlesztési lehetőséget kapott, sokat javult a város élhetősége, számtalan közterület meg tudott újulni, s a fiatalokat is kiszolgáló, nemzetközi színvonalú sportinfrastruktúra épült ki.

Tarlós István a fiatalok számára is vonzó Budapestet épített az elmúlt közel egy évtizedben. Ugyanígy jelentős fejlesztéseket hajtottak végre a megyei jogú városok, melyhez kiemelt segítséget kaptak a Modern városok program keretében. Lendületes, fiatalokat megszólító és velük együtt dolgozó polgármesterek (például Borkai Zsolt Győrben, Papp László Debrecenben, Cser-Palkovics András Székesfehérváron) vezetik ezen városok zömét, s a kormányzó pártoktól polgármesterjelöltként bizalmat kaptak olyan fiatal emberek is, mint Alakszai Zoltán Miskolcon vagy Balázsy Péter Szombathelyen.

Az ötezer fő alatti települések számára a Magyar falu program jelent olyan fejlesztési lehetőséget, mellyel megállítható a kisebb településekről történő elvándorlás, megerősíthető a helyi közösség. A hazai települések zöme nyugodt, stabil fejlődési pályán van a jobboldali városvezetők és a kormány jóvoltából.

Ezt a nyugodt és kiszámítható fejlődést veszélyeztetik az ellenzéki jelöltek, akik a kampányban hangzatos ígéreteket, nyilvánvalóan betarthatatlan vállalásokat tesznek. Felkészületlen, alkalmatlan jelöltek bukkantak fel kihívóként a másik oldalon, és különösen igaz ez a fővárosra.

A Fidelitas ezért erőteljes kampányba kezdett annak érdekében, hogy tájékoztassa a fővárosi választópolgárokat Tarlós István kihívóinak viselt dolgairól. Plakátkampányunkban bemutatjuk, hogy Tarlóssal szemben az ellenzék három bohócot indít, akiknek fogalmuk sincs a fővárosról, teljességgel alkalmatlanok lennének annak vezetésére, hiszen leginkább egymással marakodnak. Budapest nem cirkusz.

Karácsony Gergelynek lett volna alkalma bizonyítani zuglói polgármesterként az elmúlt öt évben, ám valós eredmények helyett költségvetési problémákat, kivágott fákat és botrányokkal tarkított veszteséges parkolási rendszert hagy maga mögött a kerületben.

Arról nem is beszélve, hogy járatlan a város ügyeiben, Csepelt Észak-Pesten keresi, ráadásul a Fővárosi Közgyűlésben betöltött feladatait sem látta el rendesen a záruló önkormányzati ciklusban. A napokban nyilvánosságra került hangfelvétel pedig végérvényesen bizonyította Karácsony alkalmatlanságát. Megdöbbentő részleteket tartalmaz ugyanis Karácsony őszödi beszéde. Zsarolásról, börtönről, fenyegetésről és a kerület szétlopásáról beszél.

A felvétel alapján kijelenthetjük, hogy a balliberális oldalon továbbra is maffiaszerű működést látunk, az összefogás kizárólag a hatalom megszerzését szolgálja, ami ha netán sikerülne, Karácsony csupán szánalmas bábként vergődne a családját többször is megfenyegető „szövetségesei” markában.

Ennyi szerencsétlenkedés és botrány után jobban tenné, ha önként visszalépne. Részéről ez lenne az erkölcsileg egyetlen elfogadható lépés!

Puzsér és Berki szintén nem vehető komolyan, hiába, hogy hangos, gyakran trágár stílust ütnek meg. Legutóbbi videónkban pedig azt is bemutattuk, hogyan is vélekedik valójában Gyurcsány Ferenc Karácsony Gergelyről. Szervezetünk Pécsett is beszállt a kampányba, ahol felületeinken arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a város ellenzéki polgármesterjelöltje a hőerőmű egykori vezetőjeként több millió tonna fát vágatott ki a Mecsekben annak érdekében, hogy az erőműben eltüzelje azokat. A kivágások helyén facsonkok, tönkök árulkodnak arról, mit is jelent valójában a baloldalon a klímavédelem.

Van egy másik szempont is, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül a fiatalok jövője szempontjából, mégpedig a bevándorlás. Nyugat-európai nagyvárosokban számtalan példát találunk arra nézve, hogy egy település jövője szempontjából mit jelent a messziről érkezett, más kultúrákhoz tartozó migránsok befogadása és letelepítése: romló közbiztonságot, állandó lakhatási problémákat, a közterületek leromlását stb.

Ne legyenek illúzióink: a bevándorláspárti Gyurcsány Ferenc által irányított ellenzéki polgármesterjelöltek győzelmük esetén tárt karokkal fogadnák a migránsokat! Láttunk már erre utaló jeleket, például Botka László és Martin Schulz szegedi találkozóján, de nem jelent e szempontból kivételt Karácsony Gergely vagy Márki-Zay Péter sem. Az ilyen hozzáállás sok város esetében katasztrofális jövőt eredményezne. Ezért is fontos feladatunk, hogy a magyar fiatalokat a fideszes városvezetők támogatására bátorítsuk.

A Fidelitas tehát felkészült és alkalmas, sok esetben kipróbált, a hazájukat és a településüket szerető fiatalokat állított csatasorba a 2019-es önkormányzati választáson, több ezer aktivistával segíti a fideszes jelölteket, továbbá önálló, határozott kampánytevékenységet folytat annak érdekében, hogy a magyar fiatalok számára biztosított legyen a kiszámítható és biztonságos jövő a hazai településeken. Arról nem is beszélve, hogy a szervezet mottójához – Közösség és közélet – híven a kampánytevékenység során igazi csapatépítés is zajlik, hiszen a hasonlóan gondolkodó fiatalok számára az aláírásgyűjtés, a plakátolás, a mozgósítás során együtt töltött idő egyre jobban összetartja és erősíti fidelitasos közösségeinket.

Nem kis eredmény napjainkban, ha egy településen több tucat fiatal önkéntesen úgy határoz, hogy délutánjait heteken keresztül a választókkal való találkozásnak, igényeik jobb megismerésének szenteli, nem pedig okostelefonjába bújva, a közösségi média felületein éli társadalmi kapcsolatait.

A szerző a Fidelitas országos választmányának elnöke

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.