Szellemi leépülés a baloldalon

A szürkeállomány diadala: „A folyamat, hogy ezt megcsináljuk, folyamatban van”.

2020. 06. 29. 10:40
KERPEL-FRONIUS Gábor
Kerpel-Fronius Gábor Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dolgok jelen állása szerint a szocialista álmentőtisztes videó okozta botránynak egyetlen felelőse van: maga az az érintett nő, Németh Athina, aki mentőtisztnek adta ki magát. Minő meglepetés: az a másik kóros állapotú, visszatérő gyűlölködésben szenvedő személy, Korózs Lajos MSZP-s ország­gyűlési képviselő semmiben nem felelős, hibás – mármint saját rozzant pártja állítólagos belső vizsgálata szerint. De hát tegye fel a kezét az, aki nem ezt várta egy garantáltan következmények nélküli pártban, ahol a hülyeség lassacskán nemcsak elnézett tulajdonság, hanem egyenesen követelménnyé kezd válni.

Ami azért is szomorú fejlemény, mert Korózs egy parlamenti bizottság, a népjóléti elnöke. Márpedig ha egy országgyűlési bizottság vezetője olyan átverhető, hogy egy nyolc általánossal rendelkező szélhámos játszi könnyedséggel felültetheti, az nagyon nagy baj. Minden épelméjű ember számára világossá kellett volna válnia egy pár perces beszélgetés alapján a nő nyilvánvaló szélhámos volta. Másrészt nem egy személyben készítette az ordító fake news videót, hanem többedmagával, és az MSZP komplett vezérkara képtelen volt észrevenni, hogy a nő nyilatkozata hemzseg a napnál világosabb abszurditásoktól.

Ne álljunk meg az MSZP-nél! A szintén patologikusan gyűlölködő Szabó Tímea, a Párbeszéd nevű töpörtyűpárt társelnök-frakcióvezetője a parlamentben egyszer már szokása szerint elüvöltözte az álmentős szélhámosnő iszonyú sületlenségeit, rágalmait az egészségügyi állapotokról. Egyetlen ellenzéki politikus nem volt, aki a sok felháborító bornírtság hallatán kételynek a legparányibb jelét is adta volna. Ez a morális szegénységi bizonyítványon túl vészes IQ-gondokat is felvet. Az ellenzék hülyeségfelismerő képessége a zéróhoz közelít.

Mindez azonban arra irányítja rá a figyelmet, hogy a baloldal szellemi képességeivel is komoly gondok mutatkoznak. Határtalan gyűlölködési komplexusaik miatt hisznek el minden rosszat a kormányról és a jobboldalról. Éppen ebben rejlik átverhetőségük kulcsa. Mivel a permanens rémhír- és rágalom­ömlesztés eszközével élnek, így ők is hitelt adnak minden abszurd hazugságnak. Vagyis similis simile gaudet, a hasonló a hasonlót szereti, és minden képtelenséget el is hisz neki. Lehet, hogy a simlis a simliset szereti szlogen a legtalálóbb?

De hát már régen pusztán sznob PC-legenda a liberálisok, a baloldal jelentős szürkeállománya. A balos bal- és melléfogás, bénázás mára egyfajta toposszá vált. Ki ne emlékezne a Kunhalmi–Bangóné-duó „belefolytani” szót tartalmazó transzparensére vagy Tóth Bertalan szövegére a miniszterelnök „tejhatalmáról”? Ugyanő azzal is felhívta intellektusára a figyelmet, hogy szóról szóra ugyanazt a beszédet mondta el egy év különbséggel. Vidám perceket szerzett Tüttő Kata is, amikor sikerült a Népligetnél a felfestett átkelőhelyet egy sajtótájékoztató keretében hiányolnia – pár méterre egy zebrától. Kezet foghattak a másik szocialista politikussal, ­Horváth Csabával, aki akkor beszélt élő adásban a fővárosi forgalmi káoszról még a Tarlós-érában, amikor éppen mögötte gurultak el zavartalanul az autók.

Ha már szóba került a Párbeszéd női pitbull terrierje, Szabó Tímea, ne feledkezzünk meg igazságtalanul párttárselnök-társáról, Karácsony Gergely főpolgármesterről. Mert az ő múltja és jelene is bővelkedik a blődségekben. Neki meg az előszobája szóval gyűlt meg a baja, olyannyira, hogy egyszer „előszobályát” írt, aztán javította „előszobáljára”. Beletört a bicskája másba is, szerinte Csepel Észak-Pesten található, a Nemzeti Múzeumot meg összekeverte a Nemzeti Galériával. Az is kiderült, hogy például a „föltartani” és „fönntartani” szavak közötti különbséggel sincs tisztában. Október 23-i beszédében arról harsogott, hogy ’56-ban olyan országot akartak, ahol nem hazudnak a képünkbe a saját pénzünkön „föltartott csatornákon”. Aztán a biztonság kedvéért a mondatot a föltartott csatornákkal elismételte még kétszer, 1989-re és napjainkra vonatkozóan is. Tehát nem nyelvbotlásról, hanem a nyelv hiányos ismeretéről van szó. Gondoljunk bele, milyen következményekkel járna, ha a háborúban egy tábornok azt hinné: neki az ellenséget fönntartani kell, nem pedig föltartani.

Karácsony a jelek szerint egy személyben testesíti meg azt az igazságot, hogy nem elég értelmiséginek kinézni, annak is kell lenni.

Csoda-e ezek után, ha most sem áll a helyzet magaslatán, amikor intellektuális kérdésekben kellene döntenie? Mi van, ha a számokkal is meg szokott gyűlni a baja, emiatt nem tudja, mennyi pénzt – 200 milliárd forintot – hagyott rá a kasszában elődje, Tarlós István. Az előző főpolgármester mondta róla, hogy semmit sem szokott elolvasni. Félő, hogy e rossz szokását máig megtarthatta, így azt sem tudja, hogy hat plusz egymilliárd forintot kapott a kormánytól a Lánchíd felújítására. És ha a Lánchidat keveri egy másik híddal, akkor mi van? Annyira biztosak lehetünk abban, hogy nincs így?

Amúgy őszintén: milyen volt ez a minapi furcsa demonstrációja vagy tüntetésszerűsége is a Lánchíd pesti hídfőjénél? Hű látlelete volt az egész bugyuta városházi balos-béna kommunikációnak. Olyan sumákul hirdette meg, mint amilyen az egész tétova személyisége. Legtöbben a helyszín alapján azt hitték, hogy a Lánchíd ügyében mozgósítja a szimpatizánsait. Aztán kiderült, hogy mégsem egészen, hanem a homályos, kormánynak címzett vádaskodásai miatt. Meg is hirdette, meghívót küldve a Messengeren a haveri körnek, meg nem is akarta meghirdetni nyíltan, hátha kevesen mennek el rá, így még a saját közösségi oldalán sem tüntette fel, pedig ott még arról is be szokott számolni, ha túl nehezet evett vacsorára. Aztán volt is tüntetés, meg nem is, mert csak pár százan mentek el, meg aztán olyan helyre hívta össze az aktivistáit, ahol amúgy is elég sokan vannak – miután hétvégére éppen ő nyitotta meg a korzózás, a gyalogosforgalom számára. Aztán mondott is valami vérszegény beszédfélét, meg nem is.

Úgy néz ki, hogy akkor mer csak bátor lenni, ha körülveszi a sleppje. De ha már nem a megbízható baráti sajtó kérdezi, akkor bezárul, visszahúzódik, mint a csiga, illetve zagyván meg nem történt nácimentegetésekre hivatkozik. Éppen ő teszi, aki a zsidókat listázni akaró jobbikos Gyöngyösi Mártont mentette fel, máskor meg egy náciegyenruhás figurával fotózkodott. Kíváncsian várjuk továbbá, mi a véleménye az Adolf Hitlert dicsérő és méltató DK-s László Imre elvtársról. Közben még arra sem képes, hogy legalább egy közbeszerzést kiírjon arra a hídfelújításra, amelyet ő is halaszthatatlannak ítélt és erre közgyűlési határozat kötelezi.

Lehet, hogy saját maga ellen tüntetett? Mindezek után ezt sem lehet kizárni. Egy dolog árulkodó: olyan még sosem volt, hogy egy vezető, hivatalban lévő politikus maga szervezett volna saját maga mellett tüntetést. Most ezzel is megismerkedhettünk egy apró mütyürpárt elnökének a jóvoltából. A történelem tanúsága szerint bukásuk előtt viselkednek így politikusok. Talán erre is érvényes egyik helyettesének, a szintén pengeelméjű Kerpel-Fronius Gábornak a mondása, amit a Széchenyi-lánchíd felújítására vonatkozó kérdésre válaszolt az ATV-ben: „A folyamat, hogy ezt megcsináljuk, folyamatban van”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.