Pofon az ellenzéknek

A főváros soha nem lesz kész, mindig lesz mit fejleszteni, mindig lesz min dolgozni. Ez pedig háborús körülmények között biztosan nem megy, háborúban ugyanis csak rombolni lehet.

2019. 09. 07. 7:00
null
Zugló polgármestere képtelen felvirágoztatni a városrészt Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest a kelet-európai régió legélhetőbb városa a The Economist Intelligence Unit felmérése szerint. A brit kutatóintézet a stabilitást, a kultúrát, a környezetet, az oktatást, az egészségügyet, valamint az infrastruktúrát tette mérlegre, ezek alapján jött ki a végeredmény. Ha azt gondoljuk, hogy a rangos elismerésnek minden hazánkfia örül, akkor tévedünk.

A balliberális médiumok igyekeztek eldugni a hírt, de akadt olyan portál is, amelyik úgy számolt be a listáról, hogy egy betűt nem írt le Budapest helyezéséről. De még magát a szót sem pötyögte be a billentyűzet segítségével, hogy Budapest. Ez olyan, mintha egy magyar riporter úgy közvetítene egy sporteseményről, hogy a magyar indulóról egy kukkot nem említ, még akkor sem, ha dobogós helyen fut be.

Érthető, hogy nem szívesen kapták fel a hírt, hiszen Karácsony Gergely folyamatosan arról beszél, hogy a főváros élhetetlen, a főváros nem szabad, a fővárosban kivágják a fákat, a fővárosban betont öntenek a fűre, a főváros nem fejlődik, csak visszafejlődik, ami pedig épül, abban csak focizni lehet.

De majd jön ő, fák nőnek a nyomában, szivárvány ragyog fel az égen, a madarak dalra fakadnak és a szabadság szellője belengi a város minden zegzugát.

Karácsony Gergelynek ezt a mondókát kell fújnia, arról ugyanis nem értekezhet, hogy Tarlós István főpolgármestersége alatt módosított Alstom- és metrószerződésekkel milliárdokat szereztek vissza Budapestnek, sikerült pontot tenni a 4-es metró beruházására, hozzáláttak a 3-as metró rendbetételéhez, kialakították a budai fonódó villamost, meghosszabbították és korszerűsítették az 1-es és a 3-as villamost, több mint ezer buszt lecseréltek, megújították a Széll Kálmán teret, a Margitszigetet, valamint számos más közterületet és közparkot, szinte százszázalékos lett a csatornázottság, visszaszerezték a vízműveket, megszépült több fürdő, új szmogrendeletet alkottak, látványos építkezések zajlanak az állatkertben, fejlesztették a kerékpárutakat, csak 2016 óta mintegy tízezer fát ültettek el.

A sor olyan hosszú, hogy a felsoroláshoz papír kell, mert megtanulni igencsak embert próbáló feladat. Ez utóbbit nem is várja senki Karácsony Gergelytől, hiszen ez már komolyabb teljesítményt kívánna. Ráadásul az ellenzéki aspiránsnak és a támogatóinak nem az a feladatuk, hogy a valóságról beszéljenek. Megteszi ezt helyettük például a fent ismertetett felmérés, amely objektív szempontok alapján mutatta ki, hogy a Budapest az elmúlt években nemcsak a régióban, hanem tágabb nemzetközi összevetésben is előkelő helyre lépett.

Így hagyta maga mögött Londont, Párizst, Rómát vagy éppen New Yorkot. Ebben az is szerepet játszott, hogy nem uralja az utcákat a bűnözés, nincsenek megközelíthetetlen no-go zónák, nem lövöldöznek az iskolákban, és ha az ellenzék úgy-ahogy úrrá tud lenni a frusztráltságán, zavargások sincsenek.

Természetesen nem az számít, hogy ki mit mond vagy hallgat el. Aki Budapesten él, dolgozik, maga is tapasztalhatja, milyen a fővárosi élet. Látni, hogy mi épül, mi szépül, de látni azt is, hogy milyen feladatok maradtak a következő időszakra. Budapest világváros, annak minden előnyével és hátrányával.

A főváros soha nem lesz kész, mindig lesz mit fejleszteni, mindig lesz min dolgozni. Ez pedig háborús körülmények között biztosan nem megy, háborúban ugyanis csak rombolni lehet. Erre készül az ellenzék. A fővárost lövészároknak szánják. Ha ezt is mérlegre teszik a szavazók, akkor nem is kérdés, hová érdemes tenni az ikszet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.