Farkasokkal táncolók

Veszélyhelyzet ide vagy oda, az ellenzéki körökben folytatódik a marakodás a koncon.

2020. 04. 22. 6:00
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. mrcius 24. Gyurcsny Ferenc, DK elnke a sznhzak finanszrozsrl szl trvny vitjn az Orszggyls plenris lsn 2020. mrcius 24-n. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a kormány a közvélemény-kutatók szerint egyre népszerűbb a koronavírus-járvány megfékezése érdekében tett intézkedések miatt, az ellenzék kezdi szinte lenullázni magát az emberek előtt. Ez főként annak köszönhető, hogy nekik csak a hatalom megszerzése okán sikerült egy időre az összefogás. Ha az egész világot sújtó, súlyos veszélyhelyzet idején félre kellene tenni a politikai érdekeket és egy emberként kellene küzdeni a túlélésért, akkor ez már nem jön össze. A védekezésre irányuló központi törekvések támogatása helyett folyamatosan acsarkodnak és elfogadhatatlan tervekkel, ötletekkel állnak elő arról, mit kellene tennie a kormánynak, miközben névtelen álhírterjesztők történeteivel árasztják el a sajtót. A minap a Párbeszéd politikusa, Szabó Tímea parlamenti felszólalásából az is kiderült, hogy mit gondolnak valójában a nemzeti összefogásról, miként képesek még a határon túli magyarokat is megtámadni, mert a kormány „nem volt rest” átadni részükre néhány tízezer darabot a külföldről, több tíz milliós nagyságrendben megvásárolt védőeszközökből.

Ez a mentalitás azonban egyre inkább megmutatkozik az ellenzéki pártok egymás közötti kapcsolataiban is. A valódi összefogás helyettinkább falkaszellem uralkodik náluk, igazi farkastörvényekkel. A falkavezér pedig nem más, mint az őszödi hazudozó, Gyurcsány Ferenc. A DK vezetője küldetéses ember, így két whiskysüveg kiürítése között néha harap egy nagyot a társaiba is, és vicsorogva lesújt a falkatagok között. És van annyira gátlástalan, hogy a leggyengébbekkel kezdi, azokkal, akikről tudja, miként kell őket nyakon ragadni, míg végképp fejet nem hajtanak neki. Az önkormányzati választás óta pedig egyre több falkatagot falnak fel a ragadozók. Az óbudai és a pestszentlőrinci MSZP-s polgármester például azért volt kénytelen átlépni a DK-ba, mert a hírek szerint azzal zsarolták meg őket, hogy nem valósulhatnak meg a fejlesztési javaslataik. Ezzel az árulással pedig a DK javára módosult a két párt aránya a Fővárosi Közgyűlésben. Korábban három újpesti MSZP-st is sikerült igába hajtani, az utóbbi időkben pedig annak láthatók a jelei, hogy a Momentum is sorra kerül.

Gödön például a momentumos polgármester és csapata úgy gondolta, hogy most jól lecsap majd a „diktatórikus kormányzatra” és petíciót indít a kabinet járványügyi intézkedései ellen. A vészhelyzet miatt arról született rendelet, hogy a nemzetbiztonságilag kiemelt beruházásként kezelt Samsung-gyárat megyei önkormányzati hatáskörbe vonják és különleges gazdasági övezetté nyilvánítják az üzemet is magába foglaló területet. A petíciót azonban az összefogás nevében Balogh Csaba momentumos polgármesteren, a feleségén és két pártársán kívül senki nem írta alá. Beleértve az LMP, a Jobbik és természetesen a DK helyi képviselőit is. Az ügynek persze volt előzménye is, amely rámutat arra, hogy a járvány miatt kialakult helyzetet hogyan próbálta meg felhasználni saját politikai céljaira a polgármester. Balogh két hete, élve a veszélyhelyzet adta egyszemélyes jogkörével, úgy rúgta ki a DK emberét a város egyik társaságának éléről, hogy a lába sem érte a földet. A DK tehát szép leckét kapott abból, hogy a Momentum is bedarálásra való.

Veszélyhelyzet ide vagy oda, az ellenzéki körökben folytatódik a marakodás a koncon. Ebben a harcban pedig minden kétséget kizá­róan Gyurcsány Ferenc lobogtatja a zászlót. Vannak, akik még ellenállnak a DK-nak, vannak, akik táncolnak a farkasok körül, de végül szépen lassan elfogynak majd mind, mint a jéghegy.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.