Ördögi körök

Nem tréfa: több jel utal arra, hogy a Borkai-ügyet kirobbantó „ördög ügyvédje” ellenpárjaként jelentkező „angyal ügyvédje” mögött balos politikai szálak is lehetnek.

2019. 12. 09. 6:00
null
A fehér por elfogyasztásakor megeredt Lackner Csaba nyelve
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tréfa: több jel utal arra, hogy a Borkai-ügyet kirobbantó „ördög ügyvédje” ellenpárjaként jelentkező, baloldali szex- és drogbotrány közzétételét kilátásba helyező „angyal ügyvédje” mögött balos politikai szálak is lehetnek. Logikus: sem Gajda Péternek, Kispest polgármesterének, sem a fehérkólázás közben őt és más MSZP-s kádereket bemószeroló Lackner Csabának sem lett semmi baja a kipattant korrupciós botrányból, hisz nevezetteket csont nélkül megválasztották polgármesternek, illetve önkormányzati képviselőnek. Wittinghoff Tamás szexvideójából sem lett galiba, őt is pajzsra emelték a választók, s a budaörsi polgármester egyre inkább erkölcsi magaslatokról kezdi szórni átkait a kormánypártokra. Úgy vélhetik tehát egyes ellenzéki kötődésű csoportok, háttérerők, hogy még jót is tesz egynémely liberálbaloldali polgármesternek, politikusnak, ha kábszeres, korrupciógyanús, prostis ügybe keveredik, mert abból ők csak jól jöhetnek ki, és még glória is kerülhet a fejük fölé a végén. Milyen hátránya lett továbbá a jelenlegi főpolgármesternek abból, hogy még csak jelöltként azt mondta egy kiszivárgott felvételen, hogy akár el is áshatják őt a helyi szocialisták, akikhez a leírása szerint Al Capone is továbbképzésre járhatott volna? Hát az történt vele, hogy fölfelé bukott – főpolgármester lett. Úgyhogy sok jel mutat arra: inkább egyfajta maffialeszámolás, konkurenciaharc lehet az „angyal ügyvédje” jelentkezésében. Vajon kinek lehetnek a legmegbízhatóbb információi a baloldali politikusok belső ügyeiről, görbe útjairól, ha nem éppen a baloldali holdudvarnak, mainstreamnek? Még az sem zárható ki, hogy egyes balos pártok legmagasabb tisztségviselői akarnak leszámolni riválisaikkal. Ugye tudjuk, ki az az ellenzékben, aki főként keveri a kártyákat? Figyeljük, beváltja-e fenyegetését az angyali ügyvéd, mert arra, hogy az érintett vezetők nem fognak lemondani, mérget vehetünk.

Adódik persze a kérdés: a konkrét politikai haszonszerzésen, vendettán túl van-e általános célja a botrányos ügyek kiteregetésének? Sajnos van, mégpedig a hazai demokratikus berendezkedés lejáratása, végső soron lerohasztása. Ne feledjük: a korrupció szó eredetileg leromlást, lerontást jelent. Az ellenzék éppen ezt akarja külföldi globalista elvárásoknak megfelelően elérni, hisz túl jól megy ennek az illiberális nacionalista nemzetállamnak, Magyarországnak.

Apropó, korrupció. Sehogy sem akar az „ördög ügyvédje” fedőnevű csoportosulás előállni a farbával. Se híre, se hamva a beígért korrupciós leleplezéseknek. A volt olimpiai bajnok droghasználatát sem támasztotta alá semmi. Holott sok választó éppen ezt a horgot kapta be, ami miatt Budapest ellenzéki kezekbe került. A szálak itt is egyfelé mutatnak, s akinek nem okoz gondot kettő meg kettő összeadása, pontosan tudja, milyen irányba. Ha egy ügyben minden vádaskodó a Gyurcsány-párthoz kötődik, akkor nem kell hozzá Hercule Poirot-nak lenni, hogy levonjuk a következtetést. Czeglédy Csaba, az elítélt ügyvéd azt nyilatkozta, hogy büszke lenne, ha ő lenne az „ördög ügyvédje”. A DK szóvivője pedig kijelentette, hogy az „ördög ügyvédje” egy hős. Kellenek-e ennél beszédesebb vallomások? Már maga az „ördög ügyvédje” elnevezés is freudi elszólás. A köznapi beszédben annak a kinyilvánítása, hogy szánt szándékkal rossz ügyet szolgál valaki. Vagyis már az indulásnál deklarálták, hogy valótlanságokat, hazugságokat fognak állítani. Az „angyal ügyvédje” viszont ezek szerint ki akarja köszörülni a csorbát, és angyali igazságokat kíván napvilágra tárni. Kíváncsian várjuk, vajon örömmel bontják-e ki a liberálbaloldaliak azt a csomagot, amit a karácsonyfa alá rak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.