Keresés
Magyar Nemzet
2021. július 30., péntek, Judit, Xénia napja
HÍR TV - PUBLI CAFEMegmutatkozott a Jobbik átalakulása.
A Helyzet
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/ahelyzet/piros-lap-a-provokacionak-9973982/

Piros lap a provokációnak

Berlin, 1938. május 19. Ezen a napon játszott labdarúgó-mérkőzést Németország és Anglia válogatottja az olimpiai stadionban százezer néző előtt, és a német himnuszt mindkét csapat játékosai kitartott jobb karral, azaz náci karlendítéssel hallgatták végig. A Harmadik Birodalom ekkor már erőtől duzzadva menetelt a történelem főútján, és nemcsak ők, de a büszke brit birodalom focistái is úgy gondolták, ezzel a szimbolikus gesztussal kell tisztelegni Adolf Hitler rendszere előtt.

Most, 2021 júniusában Münchenben készülnek politikai demonstrá­cióra. Ezúttal a nem is olyan rég még konzervatív, hithű keresztény bajorok a hagyományos értékeikkel ellentétes ideológiát hirdetve tüntetnének a magyar pedofilellenes törvény miatt, mert az a nyugati mainstream politika és média fals és hazug értelmezése szerint diszkriminatív, homofób, antidemokratikus. Az egykor szebb napokat megélt müncheni tanácsháza képviselői kezdeményezték, hogy a szerdai német–magyar Európa-bajnoki csoportmérkőzés idejére szivárványszínben világítsák meg az Allianz Arenát, ezzel tiltakozva a magyar törvény ellen. Az akciót teljes mellszélességgel támogatja az SPD-s főpolgármester is. Ne legyenek kétségeink, ahol a baloldal hatalomra kerül, ott mindig ez várható: behozzák a migránsokat, kitűzik a szivárványos zászlót és feladják a nemzeti önrendelkezést.

Nyilvánvaló, hogy a készülő müncheni szivárványos akció egy provokáció, nem a sokszínűségről szól, a toleranciához pedig végképp semmi köze. Csak egyetérthetünk Szijjártó Péter külügyminiszterrel, aki azt üzente: „a sport és a politika összekeverése rendkívül káros, történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy ez rossz. Ha valakik, akkor a németek ezt egészen biztosan jól tudják.”

A tervezett szivárványos provokáció csak a bemelegítés, a magyar csapat bravúros döntetlenje Franciaország ellen és a frenetikus hangulat, a két telt házas mérkőzés a Puskás Arénában talán túl sok volt a jóból, egyesek odaát úgy gondolták, meg kell leckéztetni a magyarokat. A „haladó” baloldal és a brüsszeli vízfej évek óta a rasszista, idegengyűlölő bélyeget próbálja ránk sütni, mert nem vagyunk hajlandók bevándorlóországgá tenni hazánkat. Most azért hörögnek, illetve az UEFA amiatt indít vizsgálatot, mert állítólag néhány szurkoló a hatvanezer közül rasszista bekiabálásokkal zavarta meg a franciák színes bőrű játékosait. Bőrszíntől függetlenül tegyük egyértelművé, hogy elítélünk bármilyen megkülönböztetést, emberi méltóságot sértő megjegyzést, ami bárki ellen irányul etnikai, vallási alapon vagy akár szexuális orientációja miatt.

A rosszindulatú nyugati sajtóhíreket viszont maguk a francia csapat tagjai cáfolták a tegnapi sajtótájékoztatójukon. Lucas Digne, a gallok balhátvédje kijelentette, hogy remek hangulatot varázsoltak a Puskás Arénába a drukkerek, és egyáltalán nem hallottak rasszista hangokat. Sőt idézte a csapat két klasszis színes bőrű játékosát, Paul Pogbát és N’Golo Kantét, akik szintén nem panaszkodtak rasszista megnyilvánulásokra.

Ezek után csak az a kérdés, kik és hogyan fognak vizsgálatot folytatni az ügyben, megkérdezik-e majd a legilletékesebbeket, a franciák fekete játékosait, és ha kiderül, hogy álhír volt, vagy inkább politikai támadás hazánk ellen, akkor bocsánatot kérnek-e a magyar szurkolókat nácinak nevezők.

Gyanítható, hogy a holland és német újságok, valamint a magyarországi baloldal rágalmazó hazugsággyárosai lapítani fognak csak, mint kutyapiszok a fűben. Mi, magyarok viszont ott leszünk és szurkolunk holnap is a válogatottnak teljes hangerővel az utolsó percig, és azt üzenjük München baloldali vezetésének, hogy a politikának semmi keresnivalója nincs a futballpályán. Se barnába, se vörösbe, se szivárványszínbe csomagolva.

(Borítóképen a szivárványszínben kivilágított müncheni Allianz Aréna Fotó: FLICKR)

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Afganisztáni helyzet

Már az unió is komolyan veszi az illegális migrációt
Már az unió is komolyan veszi az illegális migrációt, legalábbis az EU rendőri, ügyészi is titkosszolgálati munkáját koordináló szervezetei.

Egy pályafutás lezárása

Cseh László: Megszabadultam az örök kételytől
A 35 éves klasszis a 200 méteres vegyes úszás döntőjében elért hetedik hellyel zárta le sikeres pályafutását.
Nem érdekli Cseh Katalinék botránya az uniós forrásokért aggódó nyugati sajtót
Érdekes módon most hallgat a magyar kormányt rendre élesen bíráló Deutsche Welle, de a momentumos politikus ügye például a Politico és az Euronews szerint sem ügy.

Poszt-trauma

Hamilton perfekt magyar és térdepel
A végén még megérjük, hogy ez a tájékozatlan autóversenyző beszáll a Jobbik kampányába is.

Poszt-trauma

Karácsonynak megüzenték…
Feri meg nemsokára bemondja az ATV-ben, hogy Gergő körül fogy a támogatás.

Poszt-trauma

Lukácsi Katalin beütötte az utolsó szöget is az ellenzék koporsójába
Leégett az ellenzék.

Aktuális

Gondok adódtak az orosz kutatómódul csatlakozása után
Az űrbázis elmozdult a helyéről, miután váratlanul működésbe léptek az orosz egység hajtóművei.

Fricz Tamás blogja

Gyurcsány, tudod, hol kezdődik a tahóság?
Az őszödi hazudozó stílusa leginkább a külvárosi vásott figurák stílusára hajaz.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!