Suttogók

A baloldalon nehezen viselik, hogy emiatt egyre jobb Magyarország megítélése a NATO-ban is.

2020. 08. 13. 6:00
null
Tata, 2020. július 24. A korábbi T-72-es harckocsik bemutatója az elsõ négy új Leopard 2A4HU típusú harckocsi ünnepélyes átadása keretében tartott bemutatón a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában 2020. július 24-én. Szeptembertõl év végéig havonta két Leopard érkezik Tatára a Krauss-Maffei Wegmann (KMW) harcjármûgyártótól, így 12 ilyen jármûvel rendelkezik majd a honvédség. Az új páncélosok a 40 éve rendszerben lévõ orosz T-72-eseket váltják le. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azért nem váltják le az elavult szovjet rakétákat korszerű amerikaiakra, veszélyeztetve ezzel az ország légvédelmét, mert Orbán Viktor miniszterelnök nem akarja felhergelni jó barátját, Vlagyimir Putyint. Sokáig ez is része volt annak a suttogó propagandának, amellyel a baloldal folyamatosan erősíteni kívánta egyik kedvenc összeesküvés-elméletét. Tegnap sikerült alaposan megcáfolni ezeket az ellenzéki hazugságokat is. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és David Cornstein, az USA magyarországi nagykövete szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy mintegy egymilliárd dollárért közepes hatótávolságú légvédelmi rakétarendszert szerzünk be az amerikaiaktól. Abban azonban ne reménykedjünk, hogy ezek után majd visszavonulót fújnak a suttogók. Már a fenti elméletük is jókora ostobaságon alapult, hiszen az oroszoknak semmi bajuk sincs a közepes hatótávolságú légvédelmi rakétákkal, amelyek használata valóban a védekezéshez kell. Inkább húzkodják az orosz medve bajszát a románok és a lengyelek, akik egészen másfajta amerikai rakétákat is telepítgetnek Európa közepén.

No de mivel jönnek majd elő a „neves baloldali szakértők”? Például előre borítékolható módon azon fanyalognak majd, hogy tényleg erre kell-e költenünk egymilliárd dollárnyi közpénzt, miközben szerintük „romokban hever a gazdaság”. Ismét összekeverik majd a szezont a fazonnal, számolgatni fogják, hogy ebből az összegből hány lélegeztetőgépet, EKG-berendezést és CT-t vásárolhatnánk az egészségügynek, de élhetünk a gyanúperrel, hogy előbukkan a csatornáikból egy-egy jó kis stadionozás is.

Arról viszont biztosan nem beszélnek majd egy árva szót sem, hogy a Magyar Honvédség tudatos leépítésével éppen a baloldali kormányok teremtettek olyan helyzetet, ami védtelenné tette az országot, miközben Közép-Európa ismét fegyveres konfliktusok közvetlen közelébe került. A Medgyessy–Gyurcsány-kormányok idején a Gripenek fejlesztésén kívül nem történt ugyanis szinte semmi, ami a biztonságunkat szolgálná. Ócskavasnak adták el a haditechnikai eszközeink nagy részét, és helyette alig vásároltak valamit a magyar katonáknak. Ha rajtuk múlt volna, ma nem lenne egy darab működőképes harckocsink, katonai helikopterünk és szállító repülőgépünk, a lövészeinknek nem lennének korszerű kézi fegyverei. És igen, nehezen tudnánk önerőből elhárítani, megállítani egy Magyarország ellen irányuló esetleges légitámadást sem.

Bosszantja őket, hogy az Orbán-kormányok idején megpróbálják jóvátenni ezeket a bűneiket. Egymás után érkeznek a Magyar Honvédség hadrendjébe a korszerű tankok, forgószárnyasok, merev szárnyú repülőgépek, tüzérségi eszközök, és magyar üzemből kaphatnak a katonák modern fegyvereket. Nehezen viselik, hogy emiatt egyre jobb Magyarország megítélése a NATO-ban is. A baloldali kormányok alapelve az volt, nyugodtan adjunk el mindent, a területeink védelme helyett pedig koncentráljunk inkább a külföldi missziókra, ha baj van, úgyis megvéd minket a NATO. A szövetségi politika azonban nem erről szól. Hanem arról, hogy minél többen vagyunk képesek megvédeni magunkat, annál erősebbek leszünk. Az elsődleges cél tehát a magyar emberek védelme és biztonsága, ehhez pedig megfelelő eszközök és jól kiképzett katonák is kellenek.

A magyar kormány ezért úgy döntött, hogy ha fokozatosan is, de teljesíteni fogja a NATO elvárásait, a GDP két százalékát fogja honvédelemre költeni. Mégpedig nem „trükkök százaival” teljesíti ezt a követelményt, hanem valódi fejlesztésekkel. A keleti határaink közelében egymás után épülnek a katonai bázisok, nem lehetünk többé kiszolgált potyautasok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.