A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Árengedmény

1999. 11. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Rádióból tudom: mostantól hétszázhatvanötezer forint árengedményt kap, aki ilyen és ilyen autót vásárol, tessék tehát jönni nagy elánnal, talán még nem késő. Utolsó pár előre fut, a legelső magára vessen. Lökjük meg a tragacsot, a végén még beindul... Milyen autó lehet az, amelyből hétszázhatvanötezer forint árengedményt követően is érdemes vásárolni? Ez itt a kérdés. Itt volt a múltkor nálunk egy porszívóügynök. Jóravaló embernek láttam, szép körmondatokban beszélt, nem szidta a Jóistent, a tanítványokhoz sem fohászkodott, ellenben kijelentette, kettőszázhetvenezer forintért ad nekünk egy darab porszívót, nekünk közben örvendeznünk kell, tudniillik egy igazi szimpla porszívó még a kínai piacon is kettőszázezer fölött van, csak ott örökké leég benne a forgórész, szemben a mi porszívónkkal, amelyik egyvégtében szívja a port, más megoldás nem lévén. Kettőszázhetvenezerért akart nekem eladni egy porszívót a briganti ügynök. Eleresztettem a kutyát. Folytatom! Ahol hétszázhatvanötezer forint az árkedvezmény (tessék elképzelni az alapárat), valószínűleg nincs tisztességes ember a környéken, haramiák és gyermekrontók uralják a terepet, ami tisztesség megmaradt, fölégették a kivonuló csapatok, legyenek azok bárhová valók, vizigótok vagy szórványtörökök. Jaj a legyőzött bizánciaknak! Éljen második Szulej-managlu (csak fejbe ne verjék – A szerk.), de ha már fejbeverték, térjen magához! A kérdés visszafordíthatatlan: lehet-e hétszázhatvanötezer forintot csak úgy árengedmény címén átutalni vagy nem lehet, juj nekünk, mehetünk az ombudsmanhoz. Határeset. Honnan jött az ombudsman, betonútról-e vagy csak tőlünk jobbról? Hová szaladt az eleresztett kutya? Hol vagy, Betyár, vizsla, te briganti? Nem ez a lényege. A lényege, hétszázhatvanötezer forint árkedvezményt kap, aki olyan autót vásárol. Szűnjön meg az autó, ki nem mondom a nevét – ebben az újságban nem fogja riszálni az ülepét. Szégyellem magamat. Árengedménnyel, porszívókedvezménnyel szívat bennünket a nagyvilág. Mert hagyjuk, hogy szívasson. Ők meg szívatnak. Kis ország vagyunk. Szívathatók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.