A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Bejegyezett aláírási jog

1999. 11. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Bíróság Cégbírósága visszamenőleges hatállyal bejegyezte Szabó László Zsolt, a Magyar Televízió Rt. elnökének aláírási jogát, Szenes Andrea alelnökké választását, valamint a felügyelőbizottság leváltását, illetve újjáalakítását – erősítette meg Sándor Zsuzsa bíró, a Fővárosi Bíróság sajtószóvivője a Népszabadság tegnapi számában megjelent információkat. Úgy tudjuk, az erről szóló levelet hétfőn kapja kézhez Szabó László Zsolt. Sándor Zsuzsa hozzátette: a cégbíróság az MTV Rt. tőkéjének a felére csökkentése ügyében hiánypótlást kért a bejegyzés előtt. A cégbíróság korábban azért függesztette fel a változásbejegyzési eljárást, mert törvénytelennek találta a Szabó László Zsoltot elnökké választó, úgynevezett csonka – csak a négy kormánypárti tagból álló – kuratórium megalakulását és működését. A végzés ellen a Magyar Televízió Rt. fellebbezést nyújtott be. A változások bejegyzésére a Legfelsőbb Bíróság hívta fel a cégbíróságot azzal az október 28-án nyilvánosságra hozott döntésével, amelyben kimondta azt is, hogy a cégbíróságnak nincs hatásköre a kuratórium törvényességének kérdésében vizsgálódni. Az MSZP és az SZDSZ beadványa nyomán még hátravan egy legfelsőbb bírósági és egy főügyészségi forduló a kuratórium törvényességének megállapítására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.