Beruházókra vár Ferihegy

Zord Gábor László
1999. 11. 22. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első kilenc hónapban 400 millió forintos eredményt mutatott fel az éppen egy éve a Malév százszázalékos tulajdonában lévő Aeroplex of Central Europe (ACE) Kft. – tudatta tegnap közleményében a cég. A repülőgépek karbantartására szakosodott vállalkozás hétéves történetében valószínűleg ez lesz a legsikeresebb esztendő. Az ACE leginkább a Malév repülőgépparkjának fenntartásával és kiszolgálásával foglalkozik, de számos nemzetközi megrendelésnek is eleget tesznek. A térségben egyedülállóan rendelkeznek az Európai Unió légügyi hatóságának (JAA) megfelelő minőségi bizonyítvánnyal, így olyan neves légitársaságok is igénybe veszik szolgáltatásaikat, mint az Alitalia, az Air Europe vagy az Air One. Ebben az évben sikerült először elérni, hogy bevételeik nagyobb része származott nyugat-európai országokból. Éppen a tegnapi évfordulón végeztek a Alitalia Boeing 767-es gépének és a Malév egyik 737-esének nagyjavításával. A munkák jellegét jól illusztrálja, hogy a népszerű 737-es Boeing nagyjavítása 18 ezer munkaórát, és kétszáz szakember közreműködését veszi igénybe. Az Aeroplex iránt élénk érdeklődés mutatkozik mind nyugat-európai, mind amerikai befektetők részéről. Megfelelő szakmai befektető megtalálását követően folytatódhat a cég 1999-es sikeres működése, mely egyre több fiatal magyar szakembernek biztosít munkát – áll a cég közleményében.Mint ismeretes, a nyugati repülési szaksajtóban már huzamosabb ideje cikkeznek a német Lufthansatechnik vételi szándékáról, de aláírásra mindeddig nem került sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.