A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Bizakodó biztosítók

Csákó Attila
1999. 11. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lakosság körében biztosítási szemléletváltozásnak lehetünk tanúi. A felnőtt polgárok körében egyre többen látják be, hogy javaikat nemcsak megszerezni, hanem megőrizni (biztosítani) is kell. A javuló gazdasági eredményeknek köszönhetően az életszínvonal emelkedésével egyre több embernek nyílik lehetősége, hogy biztosítsa saját magát, illetve vagyonát. Felmérések szerint az elkövetkezendő két esztendőben a felnőtt lakosság kétharmada fog valamilyen új biztosításra szerződni. Legtöbben ingatlan-, élet- és vegyes életbiztosításokat fognak kötni, valamint egyre nagyobb igény mutatkozik az utasbiztosítások iránt – állapítja meg a GfK Piackutató Intézet (GfK) idei harmadik negyedévi felmérése. A biztosítók megválasztásában a vélemények eltérőek, és függnek a biztosítás típusától. A legkedveltebbek között említik az ÁB-Aegont, a Hungáriát és a Nationale Nederlandent. Összesen a 3,8 millió magyar háztartás csaknem fele rendelkezik lakás- vagy otthonbiztosítással. Több mint 800 ezer háztartásban kötöttek gépjármű-felelősségbiztosítást, és mintegy 150 ezren cascót. Számuk a közeljövőben – a GfK felmérése alapján – rohamosan emelkedni fog. Személyesen a felnőtt lakosság 40 százaléka kötött valamilyen életbiztosítást. Legelterjedtebbek a nyugdíj- és az elérésre szóló életbiztosítások, amelyeknek aránya egyharmad-egyharmad arány. A fennmaradó részen a vegyes életbiztosítás, a kockázati és magán biztosítás osztozik. Iskolai végzettség szempontjából a diplomások leginkább a Hungária, a Generali-Providencia vagy a Nationale Nederlanden biztosítót választják. A Gfk felmérése alapján az elérésre szóló életbiztosítást leginkább a diplomával rendelkezők, míg legkevésbé a 8. osztályt végzettek választják. A kockázati bitosítást az érettségivel rendelkezők választják legtöbben, míg a diplomások legkevésbé. A vegyes életbiztosítás a diplomások körében leginkább választott biztosítási forma, míg a 8.osztályt végzettek körében nem mondható népszerűnek – állítja a GfK. Az ügyfelek közül legtöbben az ÁB Aegonnal, a Hungáriával és a Generali-Providenciával állnak kapcsolatban. Az Áb Aegon ügyfelei között átlagon felüli a közepes jövedelmű háztartásokban élők aránya. Ez havi nettó 60-80 ezer forintos jövedelmet jelent. A legmagasabb, havi 100 ezer forint feletti jövedelemmel rendelkezők jelentős része a Hungária, a Generali-Providencia és a Nationale Nederlanden biztosítok közül választ magának biztosítót. Az ezer fő megkérdezésével végzett kutatás vizsgálta a biztosítók reklámjainak hatását is. A spontán ismertségben (amikor a megkérdezett saját magától nevezi meg azokat a cégeket, amelyek reklámjával találkozott) a Hungária vezet, a Nederlanden és az Áb Aegon előtt. A támogatott ismertségben (amikor a kérdező megnevezi a céget és a válaszadó arra felel, találkozott-e a cég reklámjával) a Nationale Nederlanden vezet az ÁB-Aegon előtt, míg a harmadik helyen a Generali-Providencia osztozik a Hungáriával – mutat rá a felmérés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.