A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Háromszáz óra műsoridő

Kutassy Máté
1999. 11. 10. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilenc év óta az első televíziós filmfesztivál kezdődik el december elsején – jelentette be Prukner Pál, a Budapest Film reklámfőnöke a Puskin mozi Odeon kávéházában rendezett tegnapi sajtótájákoztatón. A Kamera Hungaria ’99 című, a televízió számára készült műsorokat felvonultató fesztivál vetítései december 3-án estig tartanak a Puskin moziban. Az eredményhirdető gálaműsorra az óbudai művelődési központban kerül sor, amelyet a Magyar Televízió is közvetít, s ahol a nézők egyszerre tudják meg a végeredményt.Annyit már most sejtünk, hogy érdemes volt 25 millió forinttal támogatni a Kamera Hungaria-fesztivált – hangsúlyozta Révész T. Mihály, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke. Timár János, az ORTT testületi tagja hozzátette: a testület bizonyította korábban is, hogy nem csak afféle legfelsőbb ellenőrző szerv kíván lenni. A jubileumi filmszemle és a kecskeméti animációs filmfesztivál mellett ugyanis kiemelkedően fontosnak tartották, hogy végre újra induljon Magyarországon televíziós filmfesztivál. A Média Hungaria, az ORTT és a helyszínt biztosító Budapest Film támogatásával ezért is döntöttek úgy, hogy kilenc év elteltével megrendezik a televíziós filmek szemléjét. Csermely Ákos, a Média Hungária elnöke bevallota: nem hitték volna, hogy 12 kategóriában összesen 539 munkával neveznek be alkotók, ami 322 órányi műsoridőt jelent. Az előzsűrizés munkáját harminchárom filmszakember és filmkritikus végezte, ennek eredményeként 98 opus jutott be a döntőbe. A filmes szemlén kül- és belpolitikai tudósítás, hírmagazin, határon túli körzeti és kisebbségi magazin, kulturális magazin, egyéb magazinműsor, ifjúsági és gyermekműsor, dokumentumfilm és népszerű tudományos műsor, fikciós dramatikus műsor, show és talk-show, játék és vetélkedő, sportműsor és a televízió által támogatott játékfilmek versenyezhettek. A döntő versenyzsűrijében Szinetár Miklós elnöklete alatt Alexander Brody (USA), Charles Gati (USA), Takács Barnabás (USA), Stefan Fischer (Németország), Vijcek Maziarski (Lengyelország) és az ORTT képviselője vesz majd részt. A fesztiválon a nézők is részt vehetnek majd a zsűri munkájában, hiszen november 6-tól az írott sajtóban, a rádióban és a televízióban közzétett felhívások alapján szavazhatnak a legkedvesebb televíziós műsorukra, s az általuk legjobbnak ítélt televíziós személyiségre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.