A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Kitoloncolt Hamasz-vezérek

Breuer Péter (Tel-Aviv)
1999. 11. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Chamad-Bin-Kalifa katari és II. Abdálláh jordán uralkodó együttműködésének köszönhetően Jordánia – legalábbis ideiglenesen – megoldotta azt a problémát, amelyet a Hamasz terrorszervezet három hónappal ezelőtti letartóztatott emberei jelentettek. Húsz jelentéktelen tisztséget betöltő terroristát szabadon bocsátottak, négy vezetőt viszont Katar fővárosába, Dohába toloncoltak.A jordán kormány lapunkhoz eljuttatott nyilatkozata úgy igyekezett feltüntetni, mintha a négyek – Khalid Massal, a politikai bizottság főtitkára, Ibrahim Gose szóvivő, Abdul-Azisz Umáré és Szami Kater, a politikai bizottság tagjai önszántukból távoztak volna Katarba. Lapunk információi szerint azonban az utóbbiak azt állítják, hogy erőszakkal kitoloncolták őket. A kitoloncolásra személyesen repült Ammanba Ahmed Abdullah Mahmud katari külügyminiszter egy magángépen, amely magával vitte a négy terroristát. Massal Dohába érve, sajtónyilatkozatban cáfolta az önkéntes távozás hírét. Elmondta: mindvégig meg voltak bilincselve. Szemükről a kötést csak akkor vették le, amikor egy repülőgépre kellett felmenniük. Massal arra hivatkozott, hogy jordán állampolgárok, így az egész eljárás törvénytelen. Lapunknak adott telefoninterjújában Ajman Madzsali jordán miniszterelnök-helyettes ugyanakkor ragaszkodott ahhoz, hogy a négyek maguktól mentek el. A jordán kormányfő azt hangsúlyozta, hogy a Hamasz többszörösen megsértette az állam törvényeit, veszélyt jelent a jordán nemzetbiztonságra. A Hamasz gázai szervezete azzal vádolta Jordániát, hogy Izraellel vállvetve űzte ki vezetőit. Az Amerikai Egyesült Államok biztonsági szolgálata és az izraeli bel- és külbiztonsági szervek szinte egy időben szereztek tudomást arról, hogy a Hamasz a palesztin autonómia első emberét próbálja meggyilkolni. Az események után természetes, hogy a Hamasznak mindenfajta működését betiltotta Jordánia területén II. Abdálláh jordán uralkodó. Lapunk információi szerint Musza Abu Marzuk, a Hamasz teheráni vezetője kijelentette: nem áll szándékában sem neki, sem a szervezetnek zavart kelteni Jordániában, de a napnál világosabb, hogy Amman amerikai, izraeli és palesztin összefogás áldozatául esett, amikor a kiutasításról hozott döntést.Emile Lahud libanoni államfő „manőverezéssel” vádolta meg Izraelt, amely szerinte nem békére, hanem biztonsági megoldásra törekszik Libanonban lévő csapatainak egyoldalú, Bejrúttal és Damaszkusszal való békemegállapodás nélküli kivonásának kilátásba helyezésével. Lahud tábornok vasárnap mondott beszédet Libanon függetlenné válásának 56. évfordulója alkalmából.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.