Költséges költöztetés

P.E.
1999. 11. 04. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egri nővérek daganatos megbetegedései miatt keltett negatív médiavisszhang gazdasági károkat okozott az egri Markhot Ferenc Kórháznak – véli az intézmény júliusban kinevezett főigazgatója, aki fontos feladatának tartja, hogy kedvezőbb képet alakítson ki a kórházról.Tóth-Daru Péter főigazgató-főorvos elmondta: nem tartaná helyesnek, hogy a nővérek által az intézmény ellen indított munkaügyi perben akár ő, akár maguk a pert indítók a bírósági eljárás idején nyilatkoznának. A bíróság döntését mindenesetre tiszteletben fogja tartani. A főigazgató szerint mintegy 40 millió forintba került a gyógyintézmény gyermek- és ifjúsági osztályának ki- és visszaköltöztetése a működési bevétel kiesésével és a kiköltözés ideje alatt szükségesnek ítélt felújítások költségeivel együtt. A Heves Megyei Közgyűlés legutóbbi ülésén elfogadta a főigazgató beszámolóját, valamint a kórházvezetés által megrendelt és kifizetett, az egri Markhot Ferenc Kórház átvilágításának tapasztalatairól szóló anyaggal is megismerkedett. Tóth-Daru Péter szerint nincs válsághelyzet Egerben, de a tartalékok feltárására és átszervezésére szükség van. A Citifund Kft., a kórházat átvizsgáló külső cég összegzéséből is kiderül, hogy a gazdaságosság érdekében legalább két-háromszáz ággyal karcsúsítani kell a jelenleg mintegy 1300 ágyas kórházat, s ezzel párhuzamosan fejleszteni a járóbeteg-szakellátást és korszerűsíteni a diagnosztikát. Mint a főigazgató-főorvos elmondta, sikeres pályázataikkal közel 100 millió forintot kapnak a minisztériumtól, melyet saját erőből 30 millió forint önrésszel egészítenek ki. A pénzből sürgősségi osztályt alakítanak ki, valamint műszereket vásárolnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.