A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Módosuló médiatörvény

1999. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Rádió kuratóriuma a médiatörvény módosítását kezdeményezi – jelentette ki lapunknak Agárdi Péter, a testület elnöke. Mint elmondta: a jogszabály korábban biztosította annak lehetőségét, hogy a külföldre irányuló adások műsoraihoz támogatást kérjen a rádió. Két évvel ezelőtt azonban a médiatörvény módosítása során ezt megszüntették. A grémium a támogatási lehetőség visszaállítását szorgalmazza. A kuratórium azt indítványozza, hogy a jövő évi költségvetés erre a célra 265 millió forintot biztosítson. A Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriuma levélben fordult az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságához, kérve: a parlament biztosítsa a közszolgálati rádió további működéséhez nélkülözhetetlen pénzügyi támogatást – tájékoztatott Agárdi Péter. Amint azt a testület elnöke elmondta: a grémium által korábban kért összegtől eltér a 2000. évre szóló kormányzati előterjesztés. A testület egyhangú döntése alapján az elnök levelet intézett Sasvári Szilárdhoz, a parlamenti bizottság elnökéhez, amelyben azt kérte: január 1-jétől 10 százalékkal emeljék meg a rádió- és televíziókészülékek havi 640 forintos üzemben tartási díját és a kifizetések alól felmentettek utáni támogatást. Mint ismeretes, az üzemben tartási díjból befolyó összegen a Műsor-szolgáltatási Alapon keresztül – a médiatörvény rendelkezése szerint – a Magyar Televízió, a Duna Televízió, valamint a Magyar Rádió osztozik. A közszolgálati rádiónak a teljes összeg 28 százaléka jár. Agárdi levelében leszögezte: a kuratórium ismételten indítványozza, hogy műsorterjesztési költségekre 3,6 milliárd forintot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.