A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Nyomozás indul az olajügyekben

Rozgics Mária
1999. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal Pallag László és Kuzma Valéria feljelentéseit, valamint az ezekben tárgyalt eseményekhez kapcsolódó más értesüléseket összevontan kezelve tegnap elrendelte a nyomozást. A kisgazda honatya, valamint a néhai Békés megyei főrendőr lánya megnyugvással vette tudomásul a döntést.A nyomozás elrendeléséről Bócz Endre fővárosi főügyész elmondta: jelenleg a tetemes mennyiségű aktát tanulmányozzák, ezért a szűkszavú közleménynél többet nem mondhatnak. A vizsgálat lefolytatásával a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatalt bízták meg, a közvélemény tájékoztatását azonban a főügyész vállalta. – Biztos voltam abban, hogy elrendelik a nyomozást – nyilatkozta Pallag László (FKGP), a békési olajügyekben és rendőrhalálokban vizsgálatot kezdeményező honatya. Elmondta: a grafológus átadta a Kuzma leveléről készített szakvéleményét, amelyet az eredeti dokumentummal együtt csatolnak az ügyészségi aktákhoz. Az igazságügyi szakértői vélemény összefoglaló mondatát idézve: „...az írásminta nem tükrözi az öngyilkosságot megelőző lelkiállapotot, bár jelen van a rendkívül zaklatott, fölindult, fölháborodottságot tükröző írásjegyek döntő többsége, de hiányoznak az önmegsemmisítő szándékot jelentő grafológiai irásjellemzők...” Pallag László arról tájékoztatott, hogy a jövő hétfőn kezdeményezni fogja a parlamenti vizsgálóbizottságra vonatkozó önálló képviselői indítvány kivételes és sürgős eljárás szerinti napirendre vételét, amelyhez a szükséges aláírásokkal már rendelkezik. Örömmel fogadta a főügyészi döntést Kuzma Valéria, a néhai főrendőr lánya, aki elmondta: mindig is bízott abban, hogy az igazság előbb-utóbb ki fog derülni. Karancsi Tibor volt szeghalmi rendőrszázados szerint Bócz Endre főügyész döntése a ma még hallgatásba burkolózó tanúkat is jobb belátásra bírja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.