A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Rapcsák András visszatért

Bálint József
1999. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rapcsák András korábbi ígéretének megfelelően show-műsorba illő jelenetekre került sor tegnap a hódmezővásárhelyi városházán. A polgármester délután újságírók jelenlétében az általa fogadott lakatosmesterrel leszereltette bezárt irodájának ajtajáról a lakatot. Majd sajtótájékoztatót tartott, amelyen elmondta, hogy a Csongrád Megyei Bíróság jogerős ítélete alapján törvényes úton került vissza munkahelyére. Ezt a képviselő-testület többsége vitatja.Rapcsák András szerint a jogerős ítélet után senki sem emelhet kifogást az ellen, hogy ő elnököljön a közgyűlés Novák Imre alpolgármester által öszszehívott ülésén. A tisztségéből március 4-én felfüggesztett hódmezővásárhelyi polgármester semmit sem bízott a véletlenre. Fél órával az ülés előtt elfoglalta helyét a díszterem pulpitusán, s amikor megérkezett Novák Imre és a másik alpolgármester, Túri József, azt tanácsolta nekik, hogy ne mellette, hanem a képviselői padso-rokban foglaljanak helyet. Ezek után a két alpolgármester 18 képviselőtársukkal együtt a házasságkötő terembe vonult, hogy ott tartsák meg a testületi ülést. A díszteremben Rapcsákon és az érdeklődőkön kívül négy városatya maradt, akik az elmúlt hónapokban mindvégig kiálltak a polgármesterük mellett. A díszteremben ugyan határozatképtelen volt a közgyűlés, Rapcsák mégis felolvastatta azt a sürgősségi indítványt, amelyet négy képviselő és a polgármester írt alá, s azt Novák Imre és Túri József ellen fogalmazták meg. Mindkét tisztségviselőt súlyos vádakkal illették. A Csongrád Megyei Közigazgatási Hivatal vezetőjének levelét pedig Rapcsák ismertette, mely szerint a közgyűlés vétett az önkormányzati törvény ellen, amikor alpolgármesternek választotta Kulik Jenő fideszes képviselőt. Mindeközben a házasságkötő teremben az előterjesztett napirendi pontoknak megfelelően ülésezett a testület. A képviselők többsége elítélte Rapcsákot, amiért nem hajlandó tudomásul venni a jogerős bírósági ítéletet, illetve félremagyarázza. Mint mondják, az tény, hogy a bíróság a közgyűlés március 4-én hozott határozatát – amely szerint a polgármestert felfüggeszteték a munka végzése alól – semmissé nyilvánította, de a május 10-én kelt, ugyancsak a felfüggesztésre vonatkozó döntésre ez nem vonatkozik. Magyarán, Rapcsák Andrásra mindaddig érvényes a felfüggesztésről szóló második határozat, amíg a testület nem dönt a fegyelmi ügyekben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.