A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Rehabilitálták az olajos ezredest és feleségét

Rozgics Mária
1999. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olajszőkítési botrányba keveredett, s emiatt a testületből fegyelmivel eltávolított Papp Imre volt Hajdú-Bihar megyei rendőrfőkapitányt, valamint feleségét, Ferenczi Flórát, a főkapitányság volt őrnagyát ez év áprilisában a belügyminiszter rehabilitálta, Ferenczit alezredessé is előléptette – tudta meg lapunk. Pintér Sándor szóvivőjén keresztül elismerte a tényt, ám magyarázattal csak a parlamenti vizsgálóbizottságnak szolgál.Az olajszőkítési botrány Hajdú-Bihar megyei szálát Szeszák Gyula volt megyei főügyész göngyölítette fel, akit emiatt 1993-ban az ügyészségtől eltávolítottak. A nyugdíjba küldött főügyész többek között bizonyítékokat szerzett arról, hogy a megyei rendőrfőkapitány és felesége is érintett az olajbotrányban. Annak ellenére, hogy Papp Imrét és Ferenczi Flórát tetten érték, amint egy vasúti kocsiból a szőkített olajat fejtik le, nem a rendőrvezetőket, hanem Szeszák Gyulát mozdították el állásából. A rendőrfőkapitányt és feleségét végül is csempészett autóvásárlás miatt fogták perbe, majd az egyik legenyhébb bírói ítélettel, pénzbüntetéssel és megrovással távoztak a testülettől. Szeszák Gyula lapunkat arról tájékoztatta, hogy a belügyminiszter 1999 áprilisában Papp Imre és Ferenczi Flóra munkaviszonyát visszamenőleg helyreállította, rehabilitálta őket, és illetményüket a több évvel ezelőtti eltávolításuktól visszamenőleg folyósította minden kiegészítő járandósággal együtt, beleértve a szolgálati idő alapján járó jubileumi jutalmakat is. Ezen túl Ferenczi Flórát még őrnagyból alezredessé is előléptette. Pintér Sándor belügyminisztert szóvivőjén keresztül közölte: az olajbotrányként ismertté vált esetekben egyedi, konkrét ügyekre nem kíván reagálni. Döntését a parlamenti vizsgálóbizottság előtt fogja indokolni. Megkerestük Papp Imre volt hajdú-bihari rendőrfőkapitányt is, ám az ügyvédi irodában, ahol a rendőrségtől való távozása óta dolgozik, azt közölték, feleségével együtt ismeretlen helyen üdül. Lapunk más forrásból úgy tudja, 1993-ban Pintér Sándor még mint országos rendőrfőkapitány több alkalommal méltányosságból meghosszabbította Papp Imre és Ferenczi Flóra munkaviszonyát. A testülettől való távozásuk után többször is jelezték, hogy munkaügyi pert indítanak a rendőrség ellen. Ezt azért nem tettek meg, mert ígéretet kaptak arra, hogy anyagi kárpótlásban részesülnek, amely – úgy tudjuk – több mint húszmillió forint volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.