Robertson Budapesten

1999. 11. 10. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NATO nem felejti el azt a sokrétű támogatást, amelyet Magyarország válsághelyzetekben a szövetség célkitűzéseinek megvalósításához nyújtott – áll abban a levélben, amelyet George Robertson, a NATO új főtitkára küldött Martonyi János külügyminiszternek budapesti látogatása előtt. George Robertson tegnap munkavacsora keretében tárgyalt Martonyi Jánossal. A megbeszélésen napirendre került a NATO szerepvállalása a délkelet-európai térség biztonságának erősítésében, valamint a magyar NATO-tagság nyolc hónapjának eddigi tapasztalatai. – Levelében George Robertson kiemelte, hogy Magyarország 1994-ben és a koszovói válság idején is megnyitotta légterét az AWACS-ek számára. Külön megköszönte, hogy a költségvetési javaslat a védelmi kiadások növelését irányozza elő – közölte a szóvivő. A NATO főtitkára ma találkozik Orbán Viktor kormányfővel, Göncz Árpád köztársasági elnökkel és Szabó János honvédelmi miniszterrel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.