A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Spanyol226magyar operagála

M.K.
1999. 11. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az évente gálakoncerttel jelentkező Budapesti Operabarátok Egyesülete – melynek olyan védnökei vannak, mint Pavarotti, s olyan választmányi tagjai, mint Marton Éva – Külkey László elnöksége alatt, az alapítvány javára és jótékonysági céllal, az amerikai–magyar, osztrák–magyar, német–magyar, olasz–magyar, millecentenáriumi, francia–magyar és orosz–magyar hangversenyeket követően idén spanyol–magyar operagálát rendez. A műsoron a spanyol énekesgárda és a Magyar Állami Operaház művészeinek színe-java lép föl. Olyan magánénekesek, akik nálunk nemigen fordultak ugyan meg, de rendszeresen vendégszerepelnek a világ nagy operaszínpadain. Vicente Sardiero (bariton), Vicente Ombuena Valls (tenor), Maria José Montiel (szoprán), Daniel Munoz (tenor) és a budapesti Világsztárok-balettgálán frenetikus sikert aratott táncos: Antonio Márquez. A mieink közül Fekete Veronika, Megyesi-Schwartz Lucia, Polgár László, Rost Andrea és Tunyogi Henriette, s a két kiváló balett-táncos, Aleszja Popova és ifj. Nagy Zoltán működik közre a Bizet-, De Falla-, Mincus-, Verdi-operarészleteket felölelő műsorban. Színesítik az est programját a vérbeli spanyol zarzuelák. A karnagyi teendőket a spanyol Carlos Dominguez-Nieto és Kovács János látja el. A sikert már az is garantálja, hogy a ma esti operaházi gálát Kovalik Balázs rendezi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.