Spanyol226magyar operagála

M.K.
1999. 11. 05. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az évente gálakoncerttel jelentkező Budapesti Operabarátok Egyesülete – melynek olyan védnökei vannak, mint Pavarotti, s olyan választmányi tagjai, mint Marton Éva – Külkey László elnöksége alatt, az alapítvány javára és jótékonysági céllal, az amerikai–magyar, osztrák–magyar, német–magyar, olasz–magyar, millecentenáriumi, francia–magyar és orosz–magyar hangversenyeket követően idén spanyol–magyar operagálát rendez. A műsoron a spanyol énekesgárda és a Magyar Állami Operaház művészeinek színe-java lép föl. Olyan magánénekesek, akik nálunk nemigen fordultak ugyan meg, de rendszeresen vendégszerepelnek a világ nagy operaszínpadain. Vicente Sardiero (bariton), Vicente Ombuena Valls (tenor), Maria José Montiel (szoprán), Daniel Munoz (tenor) és a budapesti Világsztárok-balettgálán frenetikus sikert aratott táncos: Antonio Márquez. A mieink közül Fekete Veronika, Megyesi-Schwartz Lucia, Polgár László, Rost Andrea és Tunyogi Henriette, s a két kiváló balett-táncos, Aleszja Popova és ifj. Nagy Zoltán működik közre a Bizet-, De Falla-, Mincus-, Verdi-operarészleteket felölelő műsorban. Színesítik az est programját a vérbeli spanyol zarzuelák. A karnagyi teendőket a spanyol Carlos Dominguez-Nieto és Kovács János látja el. A sikert már az is garantálja, hogy a ma esti operaházi gálát Kovalik Balázs rendezi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.