A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Urbán Újpesten

1999. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 31-szeres válogatott Urbán Flórián mégis pályára lép ma Újpesten a profinak nevezett bajnokság 12. fordulójának nyitómérkőzésén (kezdés: 20 óra, az MTV 1 közvetíti), de nem lila-fehér mezben, hanem a vendég szegediekében. A játékos a Debrecen elleni múlt szombati 4-0-s vereség után kijelentette: elege van a gyenge képességű játékostársakból, s távozna Szegedről. Újpesti kötődése közismert, ám a lilák vezetése úgy döntött, annak ellenére, hogy a védő ingyen igazolható lenne – az SZLC tartozásai miatt –, most mégsem tart igényt Urbán játékára. Ám téli szerződtetését a vezetők hivatalosan nem vetették el. (Értesülésünk szerint azonban Urbán „hazatérésének” egy gátja van, mégpedig a focista életformája...) Urbán végül tegnap megállapodott Nagylaki Kálmánnal, a Szeged LC ügyvezetőjével, hogy az őszi idény végéig mindenképpen Szegeden játszik. Ám a szerződésmódosítás értelmében – a megállapodás 2001-ig szólt – Urbán megfelelő ajánlat esetén távozhat. A játékos tegnap lapunknak elmondta, ha ma mégsem lép pályára, annak egy oka van: betegség miatt csak egyszer tudott a csapattal edzeni. u Kijelölték az érdekeltek az első fordulóból a két csapat nemzetközi kupakötelességei miatt elhalasztott bajnoki találkozó időpontját, eszerint az Újpest– MTK találkozót november 9-én, kedden játsszák – az MTV 2 kamerái előtt 17.30-tól. A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének le nem játszott mérkőzéseinek – immár véglegesnek tekinthető – időpontja: november 23., kedd, 17.00 óra: Vasas– Ferencváros. November 24., szerda: Győr–MTK 17 óra, Kispest–Újpest 18 óra). u Hosszú idő után ismét található magyar csapat a klubcsapatok világranglistáján. Az MTK a keddi UEFA-kupa-kiesése ellenére a 108. helyről a 95-re lépett előre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.