Verón szögletből lőtt gólt

D. Z.
1999. 11. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy hiába vásárolt megint elképesztő összegekért sztárokat az Internazionale, az eszeveszett költekezést nem követi eredményesség. A milánóiak ezúttal a Bolognától szenvedtek vereséget, és az utóbbi három fordulóban mindössze egy pontot szereztek. Eközben a Lazio tovább menetel, és ismét három pont az előnye a tabellán, köszönhetően a torinói derbin született döntetlennek.Az Inter számára már előzetesen is veszélyesnek tűnt a bolognai vendégjáték, több okból is. Egyrészt a nyáron három játékos is a Bolognába igazolt a fekete-kékektől: Pagliucát, Zé Eliast és Ventolát egyaránt a bizonyítás vágya fűtötte. Ráadásul a Bolognánál nemrég edzőváltás volt, ami alaposan feldobta a futballistákat. A Kennet Andersson által vezérelt hazaiak szemernyi esélyt sem adtak nevesebb ellenfelüknek, amelynél ezúttal a Zamorano–Ronaldo csatársor kezdett, majd R. Baggio is beállt, kevés sikerrel. A „Fenomén” is csak azzal hívta fel a figyelmet magára, hogy egy műesésért sárga lapot kapott. Az Internek különösen a védelme volt sebezhető, a legbizonytalanabb a nyáron az Olympique Marseille-től szerződtetett Domoraud volt, aki mindkét Andersson-gólnál méterekre állt a svéd csatártól. A francia teljesítményére azzal tette fel a koronát, amikor a harmadik gól előtt a sérült Angelo Peruzzi helyére beálló portással, Ferronnal együtt addig szerencsétlenkedett, amíg Signori elé került a labda, akinek nem volt nehéz bepasszolni azt az üres kapuba. Ha úgy vesszük, akkor tulajdonképpen a Lazio segítsége is kellett ahhoz, hogy a Bologna megverje az Intert, hiszen a rómaiak visszaadták a nyáron leszerződtetett Anderssont a bolognaiaknak. A Lazio Andersson nélkül is félelmetesen erős játékoskerettel rendelkezik, amelyből különösen a középpályássor emelkedik ki: Verón, Almeyda, Nedved és Simeone egytől-egyig nagymesterei szakmájuknak. Fentiek ráadásul az ellenfél kapuja előtt is feltalálják magukat, amit most a Verona bánt: Verón például szögletből csavart érintés nélkül(!) a kapuba, és ezen kívül még két gólpasszt adott a rómaiak gálaelőadásán a Stadio Olimpicóban. Az AC Milan valamivel jobban megizzadt, mint a Lazio, de a Venezia ellen sikerült begyűjtenie a három pontot, amire Alberto Zaccheroni mesternek nagy szüksége volt a Galatasaray elleni vereséget követően. A szakvezetőt egyáltalán nem érdekelte, hogy első góljuk előtt George Weah szabálytalanul akadályozta a védőt, a másodiknál pedig lesről indult. A harmadik Milan-találat körülményei pedig egyenesen egy francia bohózatot idéztek: Sevcsenko buktatásáért tizenegyest kaptak a piros-feketék (a szabálytalanság miatt Casazza kapust kiállították), és mivel a Veneziának már nem volt cserelehetősége, a brazil védő, Bilica állt be a kapuba, aki kivédte az ukrán rosszul elvégzett büntetőjét. Balszerencséjére a védőtársai addig szerencsétlenkedtek, amíg a kipattanó labda Orlandini elé került, aki nem hibázott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.