időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

A Golden Globe képekben

MNO
2002.01.22. 19:52

Január 20-án adták át ötvenkilencedszer az Arany Glóbusz-díjakat. A Hollywoodba akkreditált külföldi újságírók által 1944 óta odaítélt díjat az Oscar előfutárának is tartják. A legjobb film díját a Csodálatos elme című alkotás nyerte el, főszerepben Russell Crowe-val. <br/>

Ben Affleck átadja a Cecil B. DeMille díjat Harrison Fordnak filmes életművéért.
Russell Crowe a legjobb színésznek járó Golden Globe-ot vihette haza a Csodálatos elme című filmben nyújtott alakításáért.Craig Armstrong zeneszerző a Moulin Rouge eredeti filmzenéjéért vehette át a díjat.Mel Gibson épp a legjobb filmet (Csodálatos elme) készül bejelenteni a díjátadás estéjén.Denzel Washington és felesége a díjátadásra érkezik. Washingtont a legjobb színész kategóriában jelölték a Training Day főszerepének eljátszásáért.Az énekes Sting a legjobb betétdalért járó Golden Globe-díj tulajdonosa lett. Az népszerű zenész Until című dalával nyert, amely a Kate & Leopold című filmben hangzik el.Robert Altman a Gosford Park rendezéséért vihette haza a becses díjat.Sissy Spacek a legjobb színésznő kategóriában, a Hálószoba című alkotásban nyújtott szerepformálásáért kapta meg az Arany Glóbuszt.Az ausztrál Nicole Kidman a Moulin Rouge női főszereplőjeként – a legjobb színésznő a komédia és musical kategóriában – lett nyertes.Kiefer Sutherland a 24 című televíziós sorozatban nyújtott alakításáért kapta meg a legjobb színésznek járó Arany Glóbuszt.Charlie Sheen a legjobb színész (tévés musical ill. komédia) kategóriában győzött. Sheen nagy sikerrel játszik a Spin City című tv-sorozatban.Összeállításunk Reuters fotók felhasználásával készült.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.