időjárás 7°C Vilma 2022. december 5.
logo

A Mol nem vesz PKN részvényt a tőzsdén

MTI
2002.01.28. 19:53

A Mol Rt. varsói sajtószóvivője ismételten cáfolta azokat a lengyel sajtóban megjelent nem hivatalos értesüléseket, melyek szerint a magyar olajvállalat közvetve felvásárolja a varsói tőzsdén a PKN Orlen részvényeit.

Denis Mohorovic, a Mol regionális sajtóosztályának vezetője a PAP hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy sem a Mol, sem bárki más a Mol megbízásából nem vásárol PKN Orlen-részvényeket, mert a magyar cég nem törekszik „ellenséges átvételre”.

A Gazeta Wyborcza című napilap hét végi számában olyan értesülést közölt, mely szerint a lengyel BRE bank veszi a PKN-részvényeket Jan Kulczyk lengyel pénzmágnás számára, akit szintén nem hivatalos információk szerint a Mol Rt. tanácsadóként alkalmaz.

A Mol Rt. 2001. október 2. és 2002. január 12. között kizárólagos tárgyalásokat folytatott a lengyel olajipari privatizációt intéző Nafta Polskával a PKN Orlen 17,58 százalékos részvénycsomagjának megvételéről. A döntést a múlt hétre várták, de a Nafta Polska bejelentette, hogy meghatározatlan időre elhalasztotta azt, és egyelőre tovább értékeli a Mollal folytatott tárgyalásokat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.