időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Barlangi mentés Bódvarákón

MTI
2002.01.27. 09:48

A bódvarákói Esztramos barlangban rekedt búvárral megvan a kapcsolat, a hangja azonban igen messziről és rosszul érthetően érkezik a barlangi járatokon át a mentőkhöz – tájékoztatta Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap délelőtt az MTI-t.

A mentésben részt vevőknek annyit sikerült megérteniük a szerencsétlenül járt búvár szavaiból, hogy a körülményekhez képest jól van, és türelemmel várja a segítség megérkezését. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen úton jutott el a szűk járatokon keresztül abba a sziklahasadékba, ahol most tartózkodik.

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy mintegy 150 méter hosszúságú tömlőt vitt a helyszínre, azzal kívánnak majd oxigént juttatni abba az üregbe, ahol a búvár tartózkodik. A csővel egy kutató-mentőbúvár már le is szállt a barlangba, és folytatja a helyszín megközelítését. Munkáját rádiókommunikációs rendszer segíti: a mentőbúvár folyamatosan jelezni tudja, hogy merre jár, és közben információkat is vehet arról, hogy milyen irányba haladjon.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.