időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Leépítés a Győri Keksz-nél

MTI
2002.01.16. 18:28

A Győri Keksz Kft.-től elbocsátásra kerülő 330 dolgozó név szerinti listáját leghamarabb három hét múlva hozzák nyilvánosságra – tudatta a cég szerdán az MTI-vel alétszámleépítéssel kapcsolatos közleményében.

A kommünikét azt követően adták ki, hogy a társaság vezetősége ismertette a munkavállalók érdekképviseletével a megszűnő munkaköröket, a létszámcsökkentés indokait és a leépítés mértékét.

A cég vezetése a csoportos létszámleépítésről értesítette a Győr-Moson-Sopron megyei Munkaügyi Központot is. A közlemény szerint a következő egyeztetésre a jogszabályok szerint hét napon belül kerülhet sor.

A Danone tulajdonában lévő Győri Keksz átszervezéséről már korábban döntés született; a termelés egy részét a Danone székesfehérvári gyárába telepíti át, a két üzem közötti párhuzamos gyártásokat felszámolja.

Győrött 330 munkahely szűnik meg; a feleslegessé váló dolgozók közül 120-nak Székesfehérváron ajánlanak munkát és nekik letelepedési támogatást is ígérnek.

Az ajánlat iránt egyelőre csekély az érdeklődés, mivel a kekszgyári dolgozók zöme családos asszony, akiket hozzátartozóik, lakásuk köt Győrhöz.

A munkahely nélkül maradók korkedvezményes nyugdíjba vonulását, továbbá az önálló vállalkozásba fogók törekvéseit is ösztönözni kívánja a cég. A győri munkaerő helyzetben előreláthatóan nem okoz feszültséget a Győri Keksznél végrehajtandó létszámleépítés.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.