időjárás °C Mária 2022. december 8.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

Mubarak a párbeszéd híve

MTI
2002.01.30. 20:30

Hoszni Mubarak egyiptomi elnök kulcsfontosságúnak minősítette, hogy országa és Izrael között zavartalan maradjon a kapcsolattartás.

Mubarak szerint erre különösen azért van szükség, mert Izrael és a Palesztin Hatóság nem kommunikál egymással, s így folyamatosan nő a feszültség a közel-keleti térségben . – A két szemben álló fél nem áll szóba egymással. A palesztinok ostrom alatt állnak, az izraeliek meg bajban vannak. Beszélnünk kell. Megállapodtunk, hogy kapcsolatban maradunk, míg nem születik megoldás – mondta el az egyiptomi elnök, miután szerdán közel négyórás megbeszélést folytatott Benjámin Ben Eliezer izraeli védelmi miniszterrel az egyiptomi Sarm es-Sejkben.

Mubarak továbbra is fenntartja azt véleményét, miszerint Izraelnek nincs kivel mással asztalhoz ülnie, mint a jelenlegi palesztin vezetővel, Jasszer Arafattal. Eliezer leszögezte: Izrael nem tartja ellenségének a palesztin népet, de senki se várhatja el az izraeliektől, hogy „délután temetésre menjenek, aznap este pedig tárgyalgassanak”. Az izraeli védelmi miniszter Mubarak közvetítésével üzenetet küldött Bassár el-Aszad szíriai elnöknek, amelyben ajánlatot tett a megszakadt izraeli-szíriai tárgyalások felvételére.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.