időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Tiszti konferencia Balatonkenesén

MTI
2002.01.23. 15:09

A honvéd vezérkar tábornokai és a magasabb beosztású parancsnokok részére kétnapos konferencia és továbbképzés kezdődött szerdán, Balatonkenesén.

A konferencián a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló új törvényről hangzottak el előadások. Szendrei László, a Honvédelmi Minisztérium igazgatási és közjogi kodifikációs főosztályának vezetője az MTI-nek elmondta: a január elsejétől hatályos törvény legnagyobb újdonságának az számít, hogy a jövőben pályázni kell a tiszti beosztásokra.

Megalakultak az úgynevezett Előmeneteli Bizottságok, amelyek rangsorolják majd a pályázókat, és javaslatot tesznek az illetékes parancsnoknak. Négyszintű a bírálati rendszer: két bizottság működik majd a HM-ben, a tábornokok, valamint a tisztek pályázatainak elbírálására. A zászlósok pályázatait a haderőnemek bizottságai, a tiszthelyettesekét pedig az önálló állománytáblával rendelkező katonai szervezetek előmeneteli bizottságai értékelik.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.