időjárás 5°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Torgyán: Az FKGP 2006-ban vezető párt lesz

MNO
2002.01.21. 22:22

A Fidesz titkos paktumot kötött az SZDSZ-szel, Áder felrúgta az alkotmányt, Csurka szellemileg leépült, az FKGP 2006-ban a legnagyobb kormányzó erő lesz – többek között ezeket mondta az m1 Aktuális műsorában Torgyán József, az FKGP elnöke.

Mind a Fidesz, mind a baloldal és a média is hevesen támadta a Kisgazdapártot, de mi, a népnemzeti, ökumenikus párt, álltuk a rohamokat – mondta az m1 Aktuális műsorában Torgyán József, az FKGP elnöke.

A politikába szombaton visszatért pártelnök először egy általa szerkesztett könyvet ajándékozott a műsorvezetőnek, Bethlen Jánosnak (Torgyán Bethlen Istvánt mondott), hogy meg merte őt hívni a műsorba.

Torgyán József elmondta: őt, mint a parlamentben legtöbbször felszólaló képviselőt, eltiltották beszédeitől, avval, hogy a függetlenek közé akarták ültetni. Torgyán szerint Áder János házelnök felrúgta az Alkotmányt azzal, hogy nem fogadta el a Fővárosi Bíróság jogerős ítéletét. Torgyán szerint a Fidesz Torgyán-nélküli Kisgazdapártot akart már 1998-ban is, mégis Orbán Viktor rögtön hozzá futott a koalíció miatt.

A kisgazda elnök szerint a Fidesz nyílt diktatúrába fogott és lepaktált liberális testvérével a SZDSZ-szel. A pártelnök – elmondása szerint – ezt biztosan tudja. Emlékeztetett, hogy a Fidesz liberális és vallásellenes párt volt.

A műsorvezető kérdésére, hogy mégis miért lépett akkor koalícióra a fiatal demokratákkal a Kisgazdapárt, Torgyán azt válaszolta: 1998-ban a legfontosabb cél az MSZP leváltása volt. Torgyán szerint azonban most nincs olyan választási kényszer és 2002-ben nagyon kemény feltételeket fog szabni a koalíciós tárgyalásokon, ha azokra sor kerül. Ugyanakkor hozzátette, hogy az árulóktól megszabadult párt meg fog erősödni és 2006-ra Magyarország vezető koalíciós pártja lesz.

Torgyán Jószef a földkérdés kapcsán kijelentette: a Fidesz át akarja játszani a külföldieknek a földet. Az FKGP elnöke szerint külföldiek nem kaphatnának földet, mert ez már az Aranybullában is benne volt. Torgyán szerint az Európai Unió nem várja el azt a talpnyalást, amit Orbán Viktor csinál. A miniszterelnöknek egyébként is nyilvánosan bocsánatot kelle kérnie a Kisgazdapárttól.

Csurka István MIÉP elnökről Torgyán kijelentette: szellemileg leépült. Majd hozzátette, hogy kihívja őt egy nyilvános vitára. A kisgazda elnök szerint egyébként a MIÉP lefeküdt a Fidesznek avval, hogy támogatja a koalíciót.

Arra a kérdésre, hogy kötne-e valakivel koalíciót az FKGP, Torgyán Habsburg Ottót idézve azt válaszolta, hogy a politikában nincs olyan, hogy soha. Arra a kérdésre, hogy hány képviselő-jelöltje jut be a pártnak a második fordulóba, Torgyán József csak annyit válaszolt: „megingathatatlanok vagyunk.”

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.