időjárás 12°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

A Zöldek javaslata

MTI
2002.02.23. 14:32

Az Európai Parlament Zöld frakciója nem fogadja el, hogy a csatlakozásra váró országok mezőgazdasági támogatásának mértéke csökkenjen majd, ezért új javaslatot nyújtott be az Európai Bizottsághoz a múlt héten - jelentette be Arnold Cassola, az Európai Zöldpártok Föderációjának főtitkára szombaton Nyíregyházán.

A Centrum párt környezet- és természetvédelmi programrészének bemutatásán résztvevő európai politikus elmondta: javaslatuk lényege, hogy a 2002-2003-ra előirányzott, de fel nem használt 15 milliárd eurót csoportosítsa át az unió és fordítsa a csatlakozásra váró 12 ország támogatására 2004-2006-ban. Az Európai Parlament negyedik legnagyobb frakciója INPARD néven programot kell indítani a 15 milliárd euró felhasználására, amely az úgynevezett SAPARD Program Alap támogatását egészítené ki a csatlakozásra váró országokban, s az innovatív fejlesztést szolgálná.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.