A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

A vidék hírei

Dombóvári szövetkezés <br/>Tartósan munkanélkülieket segít az a konzorcium, amely a napokban Dombóváron alakult meg. Az öt civil szervezet és a Tolna Megyei Munkaügyi Központ ezentúl közösen pályázik az Országos Foglalkoztatási Közalapítványhoz. A kezdeményezés Tamási, Szekszárd és Dombóvár térségének huzamosan állás nélkül maradt lakosain kíván segíteni azzal, hogy a nyilvántartásokból már kiesettekkel foglalkozik.

Oláh Márta
2002. 06. 14. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Illyés-centenárium Tolna-szerte
Száz éve született Illyés Gyula. A centenárium kapcsán egymást érik a megemlékezések szülőföldjén, Tolna megyében. Legutóbb Horváth Béla irodalomtörténész tartott előadást Szekszárdon, a megyei könyvtár olvasótermében. A nemrégiben elhunyt helyi, nyugdíjas múzeumigazgató, Vadas Ferenc könyvét ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, melynek címe: Illyés Gyula diákkori rajzai és versei.

Lakóotthonok Bázakerettyén
Tavaly rehabilitációs részleggel bővült Bázakerettyén a Pszichiátriai Betegek Otthonának Rehabilitációs Intézete. A közelmúltban elkészült a két lakóotthon is, ahol az önálló életet gyakorolhatja az intézmény tizenhat lakója. A százhatvan pszichiátriai betegnek helyet adó otthon a két házat a Szociális és Családügyi Minisztérium 21 millió forintos támogatásával, a megyei önkormányzat hárommillió forintos segítségével építhette meg, a Mol Rt. telket adott hozzá.

Kempingesek találkozója
Több mint kétszáz német, belga, holland vendég vett részt azon a kempingtalálkozón, melyet a napokban rendeztek a tiszakécskei termálfürdőben. Három év alatt már ez a hatodik ilyenfajta nemzetközi összejövetel.

Zalakarosi PHARE-fasorok
Közel tízmillió forintot fordítottak Zalakaroson fasorok, ligetek telepítésére. A hat és fél hektárnyi zöldterület kialakításához az Európai Unió területfejleszési PHARE-programja keretében 7,6 millió forint támogatáshoz jutott a fürdőváros.

Teleház Búcsúszentlászlón
Sikeresen pályázott a Széchenyi terv forrásaira a Búcsúszentlászló Alapítvány, így berendezhették a település faluházában az információs központot, a teleházat. Rögtön elkészítették Búcsúszentlászló internetes honlapját, amely lehetővé teszi a neves búcsújáróhely megismerését az egész világon.

Felújított állomás
Közel egy éve indult el az Interpici-járat Berettyóújfaluból. Ezzel párhuzamosan az állomás épületét teljesen felújították, helyreállították a homlokzatot, korszerűsítették a pályát. Elkészült a kiemelt peron is, folyamatban van a tizenkét személygépkocsi befogadására alkalmas parkoló és a buszforduló építése. A tervezők gondoltak a mozgáskorlátozottakra is, így számukra is egyszerűbbé válik a vasúti közlekedés. A május végén átadott állomás teljes költsége félmilliárd forint volt.

Bérlakások Nyíradonyban
Négy új önkormányzati bérlakást adtak át Nyíradonyban nemrég. A mintegy 26 millió forint értékű beruházást a Gazdasági Minisztérium 21 millió forinttal támogatta. A főtéren álló, a rendszerváltás óta a rendőrség által használt emeletes épület felújítása már időszerű volt. A tetőtérben kialakított összkomfortos bérlakásokba négy család költözhet. A Széchenyi terv keretében újabb harminc szociális bérlakás építésére pályázott a város.

Együttműködés a rendőrséggel
Megújította jól bevált együttműködési megállapodását a Hortobágyi Nemzeti Park és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. Aradi Csaba, a HNP igazgatója kiemelte: a jövőben hatékonyabban szeretnének együttműködni a rendőrséggel, mivel egyre több a természetkárosítás, a madárpusztítás a térségben.

Megkezdték a szúnyogirtást
Remélhetőleg nyugodt, szúnyogmentes nyaruk lesz idén a kecskemétieknek. Eddig egyszer tartottak légi permetezést, kétszer lárvairtást a vizes élőhelyeken. Kecskemét költségvetésében idén 17 millió forint áll rendelkezésre a szúnyogirtásra. Az akció minden városrészre, a szatellit településekre is kiterjed. Légi szúnyogirtásra még legalább háromszor kívánnak sort keríteni. Földi, meleg ködös irtásból ugyanennyi végrehajtását tervezik a szakértők által kijelölt 135 hektáron.

Keceli csomópontavató
Ünnepélyesen helyezték forgalomba nemrégiben Kecel központjában a körforgalmi csomópontot. A jó százmillió forintba kerülő műtárgy – melynek közepére szökőkutat építettek – lelassítja a Soltvadkert és Kiskőrös irányából érkező gépjárműveket, miáltal a közlekedés biztonságosabbá vált a városban.

Próbaüzem a bajai víztisztítóban
Próbaüzem kezdődik június közepén a bajai szennyvíztelepen. Előbb az új, majd a felújított részeket tesztelik a korszerűsített létesítményen. Ezzel párhuzamosan a Bokodi úton megépül a szennyvíziszap feldolgozását szolgáló komposztáló. A tervek szerint december közepére zárul le a felújítás. Eddig csak mechanikai tisztításra volt alkalmas a telep, a felújítás után biológiailag tisztított, fertőtlenített, nitrát- és foszformentesített szennyvíz kerül majd a Dunába. Az új technológia révén megszűnik a korábban jellemző kellemetlen szag a telep környékén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.