időjárás 4°C Árpád 2023. december 11.
logo

Az MTI reagálása Balogh László vádjaira

MTI
2002.06.12. 16:09

Az MTI elnöke határozottan visszautasította Balogh Lászlónak a nemzeti hírügynökséggel szemben megfogalmazott állításait.

Dorogi Sándor sajnálatosnak nevezte, hogy az MDF képviselője valótlan és félrevezető információk alapján fogalmazta meg véleményét szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Az elnök meglepőnek és elgondolkoztatónak tartja, hogy az MTI-t sértő, a hírügynökség pártatlanságát kétségbe vonó nyilatkozat közvetlenül az elnöki pályázat kiírása után fogalmazódott meg, és a képviselő korábban nem emelte fel szavát az MTI költségvetési többlettámogatása ügyében.

Ennek elmaradása miatt az MTI-nek saját erejéből kellett finanszíroznia többek között a szerkesztőségi számítógépes rendszer teljes cseréjét, a fotóarchívum korszerű elhelyezését, valamint a választási többletfeladatokat. Dorogi Sándor meghívja az Országgyűlés Kulturális Bizottságát, hogy az MTI-ben kihelyezett ülésen győződjön meg az MDF-es képviselő állításainak megalapozatlanságáról.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.