időjárás 27°C Konstantin 2022. május 21.
logo

Díjat kapott a Malév Írországban

MTI
2002.06.12. 19:18

A Malév kapta meg a dublini székhelyű Ír-Magyar Gazdasági Társaság, (IHEA) idei díját – áll a társaság szerdai közleményében. A díjat szerdán Váradi József, a Malév Rt. vezérigazgatója vette át a Dublinban.

A közlemény szerint a magyar nemzeti légitársaság közel hároméves, eredményes írországi tevékenységével, a két ország közötti közvetlen légi járat megteremtésével érdemelte ki a díjat.

Az IHEA közel egy évtizeddel ezelőtti megalakulásakor a két ország közötti kétoldalú gazdasági, kereskedelmi és pénzügyi kapcsolatok elmélyítését tűzte célul.

Az első közvetlen járat 1999. szeptember 27-én indult Dublinba, és üzemelésének első teljes évében már a légitársaság a lehető legjobban kihasználta a kapacitását. A Malév jelenleg heti öt gépet indít Dublinba. A járatnyitás óta eltelt időben 1.120 járaton közel 100 ezer utas utazott Budapest és Dublin között.

A tájékoztatás szerint a forgalom dinamikusan nő: 2001-ben 2000-hez képest 20 százalékos kapacitásbővítés mellett 30 százalékos utas szám növekedés volt tapasztalható.