időjárás 3°C Melinda , Vivien 2023. december 2.
logo

Hiányosságok a belvárosi éttermekben

Havaria Press
2002.06.13. 10:46

Összesen 2 millió 300 ezer forint büntetést rótt ki huszonöt - Budapest belvárosában található - étteremre a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség.

A hatóság – a pénzbüntetés mellett – harminchét esetben hozott a hiányosságok pótlására vonatkozó határozatot, melyeket 15 napon belül kell teljesítenie az érintetteknek.

A HavariaPress úgy tudja, hogy a Főfelügyelőség és az ANTSZ szakemberei a belvárosban található 2000 vendéglátóhelyből 140-et ellenőriztek

A leggyakrabban előforduló mulasztás az volt, hogy az éttermek az üzlet bejárata elé nem helyeztek ki étlapot, és nem rendelkeztek az italméréshez szükséges hitelesített mérőeszközökkel. Gyakran hiányoztak az alapanyagokhoz tartozó számlák, bizonylatok is.


A szakemberek szerint elfogadhatatlan a borravalóadásra felhívó megjegyzés az árlapon. A korábban nagy botrányt kavart irreális árszámítással, illetve a vendégek szándékos becsapásával sehol nem találkoztak az ellenőrök.

A vizsgálatokat április-május hónapban tartották, még az idegenforgalmi szezon fővárosi beindulása előtt. Az ellenőrzések azt voltak hivatottak kideríteni, hogy megszűntek-e a korábbi években tapasztalható problémák.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.