időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Húsz hadihajó visszatért Bombay-be

MTI
2002.06.13. 16:05

Mintegy 20 indiai hadihajó csütörtökön visszatért a pakisztáni vizek közeléből Bombay kikötőjébe, újabb jelét adva annak, hogy a két atomhatalom közötti katonai feszültség enyhülőben van.

A múlt hónapban mintegy 40 indiai hadihajót vezényeltek ki az Arab-tengerre a pakisztáni vizek közelébe, hogy a feszült helyzetben készenléti állapotban várja a további utasításokat. Öt hajót a keleti, míg a többit az indiai nyugati flottától csoportosították át a térségbe. A 20 hajó visszatérését követően a hétvégére valamennyi indiai hadihajó elhagyja a pakisztáni vizek határterületeit.

India kedden rendelte vissza az első hadihajókat, továbbá feloldotta a pakisztáni gépek átrepülési tilalmát India felett, és új iszlámábádi nagykövetet nevezett ki. „A hadihajók visszarendelése azt jelenti, hogy mi valóságos lépéseket tettünk a rendezés felé, most az ellenfelünkön a sor, hogy cselekedjen” – közölte a Reutersszel az indiai védelmi minisztérium szóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.