A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Nastase szerint az EU halogatja a döntést

Adrian Nastase román miniszterelnök szerint olyan kísérletek tapasztalhatók, hogy az Európai Unió koppenhágai csúcsértekezletének napirendjéről lekerüljön annak megállapítása, hogy mi lesz a végső határidő Románia és Bulgária csatlakozására.

MTI
2002. 06. 14. 17:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányfő erről pénteken, a megyei prefektusokkal tartott szokásos heti videokonferenciáján beszélt. Nastase hangsúlyozta: Romániának most azért kell küzdenie, hogy a koppenhágai csúcson világosan határozzák meg az ország felvételének időpontját. A miniszterelnök szerint a román csatlakozás szempontjából nagyon fontos lesz, miként zárulnak le a csatlakozási tárgyalások a bővítés következő körére esélyes tíz tagországgal, illetve miként határozzák meg a lemaradt két ország – Románia és Bulgária – felvételi folyamatának menetrendjét és céljait.

Adrian Nastase leszögezte, hogy a román kormány álláspontja szerint Románia felvétele 2007 elején megvalósulhatna. A román miniszterelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy 2004 után az Európai Uniónak már 25 tagja lesz, így sokkal összetettebbek lesznek a tagállamok érdekei. Úgy vélte, ha most nem sikerül a további bővítési folyamatot eljárási és szervezeti szempontból meghatározni, akkor Bukarestnek sokkal több nehézséggel kell majd szembenéznie mind a tárgyalások, mind a felvételt szentesítő ratifikálási eljárások során.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.