időjárás 5°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Polgári demonstráció az Erzsébet téren

MTI
2002.06.13. 17:49

Demszky Gábor főpolgármester ténykedését bírálta és egyúttal a polgári erők által támogatott Schmitt Pál főpolgármester-jelölt őszi megválasztását szorgalmazta az a több mint kétezer tiltakozó, aki csütörtök este az V. kerületi Erzsébet téren, az előző kormány által létesített, de két hónapja zárva lévő park megnyitásáért demonstrált a polgári körök szervezésében.

Kerényi Imre, a Madách Színház színigazgatójának vezetésével lezajlott több mint egyórás rendezvény fideszes szónokai szavaikkal, a megjelentek pedig transzparenseikkel, valamint tetszés- és ellenszenv-nyilvánításaikkal egyaránt azt erősítették, hogy a jelenlegi városvezetés helyett ősszel egy új, friss erőre volna szükség.

Tirts Tamás, a Fidesz országgyűlési képviselője, fővárosi frakcióvezetője, a rendezvény fő szónoka példák sokaságával azt kívánta alátámasztani, hogy a Demszky Gábor-féle vezetés 12 év alatt zsákutcába vitte a fővárost.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.