időjárás 7°C Vilma 2022. december 5.
logo

Tragédia a poznani színházi fesztiválon

MTI
2002.06.26. 08:45

Tragédiával kezdődött kedden Poznanban a Malta Nemzetközi Színházi Fesztivál: a német Antagon Theater Aktion színház esti szabadtéri előadásán a díszlet egy darabja az egyik női szereplő fejére esett, aki a helyszínen életét vesztette.

A fesztivál szóvivőjének közlése szerint hiábavalónak bizonyult a mentők újjáélesztési igyekezete. Az előadás többi szereplőjének, illetve a közönségből senkinek sem esett baja. A tragikus baleset körülményeit még vizsgálják.

A 12. poznani színházi fesztivál június 29-ig tart. Programján 150 színházi előadás, filmvetítések, kiállítások és koncertek is szerepelnek. Fellép többek között az olasz Nucleo színtársulat a Frankenstein című előadással, az orosz Anton Adasinyszkij színháza Dante Isteni színjátékával, valamint a New York-i Battery Dance Company. Több külföldi társulat először vesz részt a fesztiválon, közéjük tartozik a német Antagon Theater Aktion is, amelynek kedd esti, Quo című előadásán a tragikus baleset történt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.