időjárás 11°C Ferenc 2022. október 4.
logo

Hétfői rendkívüli Honvédelmi Bizottsági ülés

MNO-összeállítás
2002.12.06. 17:48

Hétfőre hívták össze az országgyűlés honvédelmi bizottságának rendkívüli ülését, amelyen az esetleges afganisztáni magyar katonai szerepvállalásáról tárgyalnak a képviselők - derült ki pénteken.

A Fidesz és az MDF frakciója az egyeztetés után dönt arról, hogy támogatják-e a missziót. A rendkívüli ülést a honvédelmi bizottság Fideszes és MDF-es képviselői kezdeményezték, mert úgy vélik, hogy a tegnapi négypárti megbeszélésen nem kaptak elegendő információt a magyar katonákra Afganisztánban váró kockázatokról.

Simicskó István a testület Fideszes alelnöke szerint ez a küldetés különbözik a honvédség eddigi külföldi szerepvállalásáaitól, mert Afganisztánban harcok folynak. Keleti György a bizottság szocialista elnöke korábban kijelentette, támogatja, hogy az ügyben meghallgassák Juhász Ferenc Honvédelmi minisztert, valamint azt a két magyar katonatisztet, akik a közelmúltban Afganisztánban jártak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.