Budapesten koncertezik a Guano Apes

Ismét Budapesten lép fel a Guano Apes. A német rockzenekar, a Pepsi Sziget visszatérő vendége ezúttal új helyszínen, a Petőfi Csarnokban tart lemezbemutató koncertet április 1-jén, kedden este 20 órától.

MNO
2003. 03. 27. 14:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április 1-jén, kedden este 20 órától mutatja be Walking On a Thin Line című lemezét a Petőfi Csarnokban a Guano Apes. A koncerten az új dalok mellett a korábbi két lemezük zenei anyaga is hallható lesz majd.

Az énekes Sandra Nasic, a gitáros Henning Rümenapp, a basszusgitáros Stefan Ude, valamint a dobos Dennis Poschwatta alkotta együttes 1994-ben alakult Göttingenben. A zenekar eleinte éjszakai klubokban lépett fel, majd 1996-ban megnyerte a német zenetévé, a VIVA és a Radio FFN rádióállomás által szervezett Local Heroes elnevezésű tehetségkutató versenyt, melynek köszönhetően 1997-ben bemutathatták az Open Your Eyes című dalukhoz készült első videoklipjüket.

Még abban az évben megjelent debütáló albumuk, a Proud Like a God, amely a legnagyobb példányszámban eladott, német együttes által készített angol nyelvű rockalbum volt, és az ma is. 2000-ben jelent meg második nagylemezük, a Don't Give Me Names.

A Guano Apes 1999-től minden évben fellépett a budapesti Pepsi Szigeten – olvasható az origo.hu-n.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.