időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Nemzetközi kutatás Budapest fejlesztéséért

MNO
2003.03.13. 13:51

Budapest közlekedésének fejlesztéséhez adhat hasznos tanácsokat az a nemzetközi kutatás, amely hat közép-kelet-európai nagyvárosról szól.

Fontos a parkolási rendszer egységesítése – kezdte sorolni Bihari Gábor, a Fõvárosi Közgyűlés európai integrációs és külügyi bizottságának elnöke. A kétszintű önkormányzati rendszer miatt a fõváros és a kerületek párhuzamosan jogosultak bizonyos problémák szabályozására. A parkolási rendszert nem bevételi forrásként kellene tekinteni, hanem jó lenne, ha a fizetõparkolókból befolyó összeget parkolóházak építésére fordítanák – folytatta a bizottság elnöke.

A második fontos feladat az összehangolt közlekedési rendszer további kiépítése, vagyis a négyes metró megépítése, a metróhálózat rendszerszerű fejlesztése, a villamos vonalak korszerűsítése és meghosszabbítása, valamint a járműpark cseréje.

A harmadik fõ tennivaló a csomópontok fejlesztése – mondta Bihari Gábor, aki hozzátette: nemcsak hatalmas beruházást igénylõ műszaki fejlesztésekkel, hanem jó marketinggel és hatékonyabb közlekedés-szervezéssel is jó eredmény érhetõ el. A kisebb forgalmú megállók felszámolásával, vonalak összekapcsolásával, illetve csatlakozások összehangolásával rövidíthetõ a menetidõ. Ötletes és szemléletváltozást célzó reklámokkal pedig növelhetõ a tömegközlekedést választók száma.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.