időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

200 milliós a kár Jakabszálláson

MNO
2003.07.10. 19:40

A szakemberek pontosították a károk mértékét csütörtökön délutánra a jakabszállási erdõtûzzel kapcsolatban. A legújabb felmérések szerint 250 hektárnyi erdõ vált a tûz martalékává, a kárérték pedig mintegy 200 millió forint – tudatta Geiger János ezredes, Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi igazgató.

Csütörtökön délutánra a reggelihez képest nem változott jelentõsen a helyzet a jakabszállási erdõben. A parázsló területeken helyenként megnyugtatóan uralják a tûzoltók a helyzetet, idõnként pedig az átmenetileg megerõsödõ szélben újabb veszélyt jelent egy-egy erdõrész fellángolása.

A készültségi fokozat és az oltásban részt vevõ erõk nagysága nem változott. A tûzoltók felkészültek minden váratlan helyzetre, ha kell, az erõiket percek alatt át tudják csoportosítani a veszélyeztetett területekre. Elõre láthatóan éjjel is szükség lesz a jelenleg dolgozó 102 tûzoltóra, a 26 gépjármûre, valamint az erdészet munkásaira és erõgépeire is. A legfontosabb feladat továbbra is a parázslások megszûntetése és a tûz fészkének felszámolása, valamint annak megakadályozása, hogy az izzó avarréteg újra tudja gyújtani az erdõt – közölte az Objektív Hírügynökség.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.