időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

A Ferencváros elnöksége írásos állásfoglalást vár a Fotextől

MNO
2003.07.10. 07:05

Szerda délután ülésezett a Ferencváros elnöksége, mely a Fotex Rt. tervezett visszalépése miatt került összehívásra. Az ülést követően Furulyás János tájékoztatta a sajtó képviselőit.

A klub elnöke – az elnökség véleményét tolmácsolva – elmondta, hogy a Ferencvárosi Torna Club és a Fotex Rt. közötti kapcsolat megnyugtató alapokon nyugszik, hiszen a Fotex Rt. eddig minden tekintetben korrektül járt el, és a szerződésben vállaltakon túl is segítette a Ferencvárosi Torna Clubot. Furulyás János emlékeztetett arra, hogy az elmúlt napokban megjelentekkel szemben a Fotex Rt. és az FTC között megkötött szerződés nem titkos, hiszen annak tartalmát elfogadták az elnökség tagjai, de az FTC nyilvános közgyűlésén is ismertették azt.
Az elnök elmondta, hogy az üzlet megkötésének idején a Ferencvárosi Torna Club végveszélyben volt, de a Fotex Rt-vel kötött üzlet megmentette a klubot a összeomlástól. Furulyás szerint akkor felelős döntést hozott az elnökség illetve a közgyűlés, amit az idő azóta igazolt is, hiszen a klub a Fotex Rt-től kapott pénzből rendezni tudta adósságait, és ma már megfelelően tud gazdálkodni.
A Fotex Rt. tervezett visszalépésével kapcsolatosan Furulyás János elmondta, hogy az FTC minderről semmiféle hivatalos értesítést nem kapott, csupán neki jelezte ezt a szándékot személyesen Várszegi Gábor, a Fotex Rt. elnöke. Furulyás az elnökség határozataként arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy úgy döntöttek: írásos állásfoglalást kérnek a Fotex Rt-től arra vonatkozóan, hogy a cég el kíván –e térni eredeti elképzeléseitől, azaz tervezi –e visszalépését? Az elnök úgy fogalmazott, hogy sem ő, sem az elnökség nem teheti meg azt, hogy találgatásokkal foglalkozik, találgatásokra reagál. Az FTC elnöke, és elnöksége csak tényekkel kíván foglalkozni, éppen ezért várják a Fotex Rt. írásos állásfoglalását arra nézve, hogy várható –e bármiféle változás a két évvel ezelőtt megfogalmazott elképzeléseket illetően.

forrás: FTC.hu

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.