időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Fegyverkereskedőket fogtak Cegléden

MNO
2003.07.23. 13:03

Elfogta a rendőrség azt a két férfit, akik a gyanú szerint fegyverhez segítették egy németországi gyilkosság két magyar gyanúsítottját.

Tavaly január 31-én, egy Frankfurt melletti parkolóban gyilkosai kivégeztek, majd elástak egy román férfit. A rendőrség egy magyar férfit és fiát gyanúsítja a gyilkosság elkövetésével. A nyomozás folyamán felmerült a gyanú, hogy a páros a gyilkos fegyvert egy 58 éves ceglédi férfitól vásárolta, egy közös ceglédi ismerős közvetítésével. Kedden ezért a Pest megyei város rendőrei elfogták a két férfit. A közvetítéssel gyanúsított 48 éves férfi a rendőrségen elismerte tettét, ő az ellene indított eljárásban szabadlábon védekezhet. Társa azonban egyelőre nem tett beismerő vallomást, őt a rendőrség ezért őrizetbe vette. A feltételezett eladó ellen lőfegyverrel illetve lőszerrel való visszaélés, a közvetítő ellen pedig emellett az emberölésben való bűnsegédlet miatt is eljárás indult.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.