időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Az SZDSZ szigorúbb intézkedéseknek örült volna

MTI
2003.10.28. 14:53

A költségvetési törvényjavaslat megfelelő helyzetelemzésen alapul, és alkalmas arra, hogy fenntartható növekedési pályára állítsa a magyar gazdaságot, az SZDSZ azonban ennél szigorúbb intézkedéseket is szívesen látott volna - mondta Kuncze Gábor kedden az Országgyűlésben a költségvetés általános vitájában.

Az SZDSZ vezérszónoka a törvényjavaslattal kapcsolatban elmondta, hogy azt alapvetően befolyásolta a világgazdaság helyzetének alakulása, mivel a gazdasági teljesítmény növekedése alapvetően exportvezérelt pályán történhet.

A szabad demokrata pártelnök szerint a jóléti rendszerváltásban jelentős továbblépésre nincs lehetőség, szigorú takarékoskodásra van szükség, hogy a jövedelmek és a juttatások összhangba kerüljenek a gazdaság teljesítőképességével.

Az SZDSZ szerint szükség lenne a közigazgatás reformjára és az önkormányzati finanszírozás átalakítására – jelentette ki Kuncze, hozzátéve: módosító indítványokat fognak benyújtani a javaslathoz, azok elfogadása után támogatni fogják a költségvetést.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.